Työstä korvaus tietoverkoissakin

Aamulehti

Internet on monen mielestä rajaton. Samoin on inhimillinen ahneus, johon kuuluu usein halu päästä hyötymään toisten tekemisistä.

Tietoverkoillekin voidaan kuitenkin asettaa rajoja ja ennen kaikkea sääntöjä.

EU-parlamentti teki tällä viikolla useita merkkipaalupäätöksiä. Yksi niistä oli uuden tekijänoikeusdirektiivin hyväksyminen vielä kertaalleen muokatussa muodossa. Siihen lisättiin muun muassa niin sanottu linkkivero ja lisenssimaksut.

Päätös oli tervetullut ja monessa mielessä helpottava nimenomaan sisältöjen tekijöille sekä niitä tuottaville yrityksille. Kaikki ei ole vapaata riistaa. Työstä kuuluu saada korvaus.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio