Tarpeellista luettavaa juhlivalle Suomelle ja lomaileville kansanedustajille

Jälkikirjoitus: YK:n rotusyrjinnän vastainen komitea maanantaina antoi melkoisen joukon suosituksia Suomelle.

Suomen komeillessa milloin minkin kansainvälisen vertailun kärjessä paukutetaan siitä rumpua niin hallinnossa kuin mediassakin.

Siitä ei sen sijaan kovaääniseen huudeltu, kun YK:n rotusyrjinnän vastainen komitea maanantaina antoi melkoisen joukon suosituksia Suomelle.

Komitea kiinnitti huomiota niin vihapuheen yleistymiseen (ja etenkin siitä annettujen usein varsin lievien rangaistusten vähäisyyteen), turvapaikanhakijoiden säilyttämiseen vankilatyyppisissä oloissa kuin saamelaisten oikeuksien määrittelyssä vielä oleviin epäselvyyksiin.

Raportissa luetellaan ryhmät, joihin kohdistuu eniten vihapuhetta: romanit, muslimit, somalit, venäläiset ja ruotsinkieliset.

Kun eduskunta jää taas piakkoin lomil-…leen, voisi puhemies suosittaa raporttia kesälukemiseksi kansanedustajille.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio