Susikannan on annettava elpyä

Jälkikirjoitus: Salametsästys ei ole ratkaisu. Oikeita keinoja ovat kestävä petopolitiikka ja järkevä kannanhoito.

Susien ja ihmisten rinnakkaiselon ei kaupungista katsoen uskoisi olevan niin vaikeaa kuin julkisen keskustelun perusteella näyttää. Asutuksen lähellä liikkuvat sudet ovat herättäneet pelkoa, vihaakin. Jotkut vastustajista ovat turvautuneet salametsästykseen, ja osa heistä on tuomittu törkeistä metsästysrikoksista.

Luonnonvarakeskuksen mukaan Suomessa oli maaliskuussa 2017 noin 150–180 sutta. Arvioitu määrä on 25 prosenttia pienempi kuin vuotta aikaisemmin. Syitä muutokseen on useita, muun muassa aikaisempien vuosien aikuiskuolleisuus.

Susi on Suomessa uhanalainen eläin, ja sen elinolosuhteet on turvattava. Ihmisten huoli on otettava vakavasti, mutta on tehtävä selväksi, ettei salametsästys ole ratkaisu. Oikeita keinoja ovat kestävä petopolitiikka ja järkevä kannanhoito. Siinä riittää ympäristöministeriöllä tekemistä.


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Emme voi estää sitä. Venäjältä tulee kaikenlaista eläintä, ilman viisumia ja passia, vaikka hävittäisimme kaikki eläinyksilöt Suomesta.

  • Nimetön

    Miksi Suomessa ei saa ampua pihalle tullutta sutta mutta Ruotsissa saa.Johtuu meidän epäpätevistä neuvottelijoista kun liityttiin EU:hun.EU sai tahtonsa läpi ja siksi Suomessa suojellaan ja palvotaan näitä turhia ja pelottavia eläimiä.Kukaanhan ei susia tarvitse.Ruotsi ei antanut periksi EU:lle ja siksi siellä ei susia suojella eikä niitä hyväksytä asumusten lähellä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio