Puoli miljoonaa ei Facebookia hetkauta, mutta pienikin sakko voi saada jotain aikaan

Jälkikirjoitus: Löperö some-käytös tarjoaa pahimmillaan työkaluja vihamielisille tahoille, jotka voivat uhata turvallisuuttamme.

Facebook on saamassa puolen miljoonan euron luokkaa olevat sakot Britanniassa. Syy on se, ettei internetin suosittu yhteisöpalvelu pystynyt suojaamaan käyttäjiensä tietoja, minkä takia taas niitä päästiin käyttämään poliittisiin tarkoituksiin.

Mark Zuckerbergin perustama yhtiö on vastaavissa vaikeuksissa muuallakin. Tosin alle miljoonan jäävät sakot eivät merkitse globaalin toimijan tuloksessa tuon taivaallista. Merkittävää on, että uutiset sakoista ehkä saavat käyttäjät harkitsemaan, mitä palveluja käyttävät ja mitä kaikkea kertovat itsestään netissä. Pahimmillaan löperö some-käytös tarjoaa työkaluja vihamielisille tahoille, jotka voivat uhata turvallisuuttamme.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio