On epäreilua, että huumekokeilukin on rikos ja siitä jää jälki rekisteriin

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tutkimusprofessori Pekka Hakkarainen ja kehittämispäällikkö Tuukka Tammi esittivät THL:n blogissa (13.2.), että huumeiden käytöstä ei pitäisi enää rangaista.

Perusteluina he käyttivät muun muassa sitä, että käyttörikos merkitään rekisteriin, mikä voi sulkea ovia nuorilta. Olennaisempaa kuitenkin on, että jos rikolliseksi leimautumista ei tarvitse pelätä, on hoidon ja avun tarjoaminen helpompaa.

Ajatus on hyvä. On turha käyttää viranomaisten aikaa pieniin rangaistuksiin, kun aikaa ja rahaa voitaisiin sijoittaa käyttäjien auttamiseen ja käytön vähentämiseen muilla keinoilla.


Kommentit (2)

 • Jönsselssön

  Verorahat vuotaa huumesotaan. Dekriminalisointi aiheuttaisi monille turvatyöpaikoille työttömyyttä, kun ei enää huumeongelmaisten selkänahoilla voida kupata rahaa.

  Huumesodan alkuperäinen tarkoitus ei ollutkaan vähentää huumeita tai niiden haittoja vaan rahastaa. Tästä todisteena 50-vuotta pyörinyt syrjäytymistehdas, joka tuottaa ihmisiä köyhyyteen ja työttömyyteen. On hävytöntä että veronmaksajien kustannuksella edelleen ylläpidetään sikamaisen kallista ja asialleen toimimatonta bisnestä.
  Kaikki tilastot tukee ettei huumeiden kieltolaki toimi vaan tarjoaa rikollisille vapaat markkinat.

  Ongelma on lähes rakennettu tahallaan ja sitä ei haluta muuttaa mitenkään.

 • Nimetön

  Kerrankin samaa mieltä Aamulehden pääkirjoituksen kanssa. Suomessa tarvitaan liberalimpaa huumepolitiikkaa. Jyrkät kieltolait kuuluvat menneisyyteen.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio