Kielikylpyä miljoonille

Suomen satavuotistapahtumien huipentuman, keskiviikon linnanjuhlien, kaksikielinen selostaminen oli Yleisradiolta hyvä teko.

Vielä tärkeämpää oli kytkeä kielipäätös juhlavuoden teemaan, joka on Yhdessä – Tillsammans. Yhteisyyden korostamista ei näinä aikoina voi korostaa liikaa.

Presidentin vastaanottoa seurasi noin 2,6 miljoonaa ihmistä, ja kaikkiaan itsenäisyyspäivän lähetykset saivat yli kolme ja puoli miljoonaa silmäparia katsojikseen.

Kaksikielisyys tuskin haittasi kenenkään katsojakokemusta. Ja parhaassa tapauksessa se kannusti kiinnostumaan myös toisesta kotimaisesta kielestä.


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Lisää vain ruotsinkielen pakkosyöttöä televisioon! Muistan että vielä 1990-luvulla pyytämättä ja odottamatta saattoi Ylen kanavalta alkaakin ruotsinkielinen lähetys, yleensä toki suomeksi tekstitettynä, eikä kukaan itkenyt pakkoruotsista. Ihan iloksemme ruotsia koulussa pänttäsimme.

  • Nimetön

    Ruotsin kielelle täytyy luoda Ylessä tällaisia keinotekoisia tarpeita, kun todellista tarvetta ei ole olemassa. Pääsee junteille näyttämään osaamistaan. Samoin kuin Ylen aamuteeveessä täytyy olla jostain syystä mukana ruotsin kielinen uutisosuus.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio