Joku raja ehdokkuuksillekin

Paavo Väyrysen presidenttiehdokkuus ylitti tiistaina 20 000 kannattajakortin rajan. Näin Väyrynen on nousemassa ehdokkaaksi neljättä kertaa.

Väyrynen on ollut keskustan ehdokkaana 1988, 1994 ja 2012. Tällä kertaa hän on tämän kierroksen toinen kansanliike-ehdokas.

Väyrysen mukaantulo tekee vaalikampanjoinnista varmasti aiempaa värikkäämmän ja antaa irvileuoille, millä mällätä. Toisaalta neljäs ehdokkuus pistää jo miettimään, pitäisikö presidenttikausien lisäksi myös presidenttiehdokkuuksille asettaa kahden kerran katto.

Vaihtelu virkistää ehdokkaissakin.


Kommentit (2)

 • Yrittänyttä ei laiteta

  Presidentti tasavallan Kekkonen oli presidenttinä yli 25 v.

  Väyrysellä olkoon täysi oikeus pyrkiä Kekkoseksi niin paljon kun valtiosääntö sallii, sehän on vain hauskaa kaikille.

 • Nimetön

  Demokratiaa loukkaava ajatus. Demokratiahan lähtee siitä, että kuka tahansa voi asettua ehdokkaaksi. Pienemmissä vaaleissa tarvitaan etukäteen pienempi kannatus, isommissa isompi.

  Väyrynen on ilmoituksen mukaan kerännyt riittävän määrän kannattajakortteja eli hän on kortin täyttäneiden mielestä kelvollinen ehdokas. Eli hän on kelvollinen ehdokas.

  Paras mielipidetiedustelu on itse vaali. Nyt meillä kaikilla on mahdollisuus nähdä – Paavolla itselläänkin – millainen kannatus hänellä oikeasti on. Nyt ei tule puolueääniä, vaan kaikki äänet ovat aidosti Paavolle itselleen.

  Eläköön kansanvalta!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio