Huono ehdokas voi olla hyvä uutinen

Ehdokas saa perustella pätevyyttään presidentiksi vaikka rukousaamiaisilla ja vaihto-oppilaskokemuksella, mutta valitettavasti Laura Huhtasaaren suoritus tiistaisessa A-studion tentissä oli muillakin tavoilla harvinaisen heikkotasoinen. Ulkopolitiikka on hänelle liian vaikeaa.

Perussuomalaisille on varmasti ollut tärkeää asettaa oma presidenttiehdokas, etenkin kun sinisillä ei ole. Nyt valitsijayhdistyksen Paavo Väyrynen kuitenkin antaa populismikisassa Huhtasaarelle niin kovan vastustuksen, että ps-äänet voivat päätyä mihin vain.

Seuraus voi olla merkittävä: Suomeen ei tällä tavalla synny pysyvästi vahvaa äärioikeistovoimaa.


Kommentit (6)

 • Jotakin jäi kysymättä

  Kannattaa muistaa, ettei nykyinen tasavallan presidenttikään mikään ulkopolitiikan ekspertti ollut valintansa hetkellä. Hänellä ei ollut sen enempää pääministeri-, ulkoministeri- kuin puolustusministerikokemustakaan. Tuskin edes sitä rukousaamiaista!

  Hän suhtautui kuitenkin vakavasti tehtäväänsä ja ympäröi itsensä asiantuntijoilla ja hänellä oli onni saada erittäin kokenut ulkoministeri. Ihan kelvollisesti on kausi mennyt.

  Toimittajan olisi kannattanut kysyä Laura Huhtasaarelta millaisen kabinetin hän aikoo presidenttinä hankkia (ketkä suostuvat!) ja kuinka yhteistyö sujuu entisten puoluetoverien ulkoministeri Soinin ja puolustusministeri Niinistön kanssa. Hallitushan ei enää eroa presidentin vaihtuessa.

 • Nimetön

  YLE:n haastattelijan ammattitaito alittaa kaikki rajat. MIstä ihmeestä me maksamme kun verovarojamme tuhlataan tällaiseen?

  Jäin monttu auki kuuntelemaan kun ehdokkaan hymyilykin on väärin. On tämä haastattelijan asenteellisuus ihmeellistä. Kaikki symppispisteet Lauralle!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio