Näihin asioihin Pirkanmaa haluaa rahaa tulevalta hallitukselta – toiveiden toteuttaminen hyödyttäisi koko Suomea

Tamperetta ja Pirkanmaata kannattaa kuunnella uuden hallituksen pöydissä, sillä täällä osataan luoda tulevaisuuden kasvua.

24.11. 16:36

Pirkanmaa julkisti torstaina tulevan hallituskauden tavoitteet. Edunvalvontaryhmän listauksessa nousivat kärkeen liikenneinfrastruktuurin hankkeet, tutkimus- ja kehitysinvestoinnit sekä osaajien takaaminen laadukkaalla koulutuksella.

Ketään tuskin yllättää, että Pirkanmaan tärkeimmät päämärät ovat rahoituksen ja toteutuksen varmistaminen Tampereen henkilöratapihaan, pääradan peruskorjaukseen ja tulevaisuudessa Suomi-rataan.

Niiden lisäksi Tampere–Pirkkalan lentokenttä halutaan nostaa osaksi Euroopan laajuisen liikenneverkon ydinverkkoa Helsingin ja Turun lentokenttien rinnalle. Listalla ovat myös Väyläviraston kiireelliset tiehankkeet kuten valtatie 9:n parannus.

Uusi avaus on sirukehityksen osaamiskeskuksen perustaminen Tampereen seudulle. Tampere haluaa olla vaikuttamassa EU:n tulevaan sirusäädökseen, sillä siinä nähdään mahdollisuuksia suuriin kansainvälisiin investointeihin.

Tampereen seudulla on jo valmiiksi vahva pohja alalle muun muassa Nokian sirukehityksen ja Tampereen yliopiston sirututkimuksen kautta.

Talouskasvun näkökulmasta kiinnostavia ovat myös investoinnit Pirkanmaan puolustusteollisuuteen ja turvallisuusalaan, sillä Nato-jäsenyys tuo mukanaan uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

Perinteisesti ajatellaan, että maakunnat lobbaavat hallitusohjelmaan itseään hyödyttäviä hankkeita ja rahaa niiden edistämiseen. Toki näin on Pirkanmaallakin, mutta sillä poikkeuksella, että Pirkanmaan tavoitteet tuovat etua Tampereen seudun lisäksi myös muualle Suomeen.

Tampere on tutkimusten mukaan Suomen vetovoimaisin kaupunki, ja Tampereen seutu Suomen toinen merkittävä metropolialue. Pirkanmaa on Suomen viennin vetureita, ja alueen korkeakouluista valmistuu laajasti eri alojen huippuosaajia ja innovaatioita. Pirkanmaan ja Tampereen seudun kehitys vahvistaa koko Suomen talouskasvua.

Raideliikennehankkeet perustelevat itse itsensä, sillä Tampereen ratapiha on matkustajamäärältään Suomen suurin vaihtoasema. Kaukojunaliikenteen kasvun arvioidaan tulevina vuosina kohdistuvan erityisesti pääradalle ja Helsinki–Tampere-välille.

Pirkanmaalla voidaan siis häpeilemättä vetää kotiin päin.

Tamperetta ja Pirkanmaata kannattaa kuunnella tarkalla korvalla uuden hallituksen pöydissä, sillä täällä osataan luoda tulevaisuuden kasvua.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut