Vastuuta on tärkeä jakaa tasaisemmin

Uudistuksen olennainen tavoite on lisätä joustavuutta ja tasa-arvoa perheissä.

2.8. 6:00

Pitkään väännetty ja valmisteltu perhevapaauudistus astui vihdoin voimaan elokuun alusta alkaen. Vuonna 2018 lakiuudistus kaatui hallituksen sisäisiin ongelmiin, ja nykyhallituksen aikana taas koronakriisin hoito on lykännyt sitä.

Odotettu uudistus tuo mukanaan monelle perheille merkittäviä asioita. Ensinnäkin se pidentää ansiosidonnaisten päivärahapäivien määrää: nyt kumpikin vanhempi saa 160 päivärahapäivän kiintiön.

Lisäksi on erityisen tärkeää, että vanhempainvapaat voidaan jakaa joustavasti. Enää ei ole äidille ja isälle merkattuja rahoja, vaan kumpikin vanhempi saa 160 päivän kiintiön.

Joustavuutta lisää entisestään se, että kiintiöstä 63 päivää on mahdollista luovuttaa toiselle vanhemmalle, muulle huoltajalle, omalle puolisolle tai toisen vanhemman puolisolle.

Perheitä on monenlaisia. Siksi on tärkeää, että uudistus pyrkii ottamaan huomioon erilaiset elämäntilanteet. Esimerkiksi yhden vanhemman perheissä lapsen vanhempi saa nyt molemmat kiintiöt.

Merkitystä on myös sillä, miten vanhemmuudesta puhutaan ja millaisia nimityksiä käytetään. Uusi laki on sukupuolineutraali: isälle ja äidille ei ole merkattu omia rahoja, vaan nyt jaetaan raskausrahaa ja vanhempainrahaa.

Uudistuksen olennainen tavoite on jakaa lastenhoidon vastuuta nykyistä tasaisemmin vanhempien välillä.

Aiemmin tilanne on ollut Suomessa voimakkaasti epätasapainossa. Kelan mukaan vuonna 2020 isät pitivät vain 10 prosenttia kaikista vanhempainrahapäivistä.

Tämä heijastuu suoraan työelämään. Suomalaisten naisten pitkät perhevapaat heikentävät palkkaa, urakehitystä ja tulevaa eläkettä.

Muissa Pohjoismaissa isät ovat vanhempainvapaalla enemmän kuin Suomessa. Ruotsin kokemuksen mukaan nimenomaan vanhempien kiintiöiden käyttäminen on kasvattanut isien vapaiden määrää.

Aika näyttää, millainen vaikutus uudistuksella todella on suomalaiseen työelämään. Arvion mukaan noin neljäsosa isistä aikoo pitää aiempaa enemmän vapaata lapsen syntymän jälkeen.

Kaikissa tapauksissa uudistus ei ole vielä maalissa. Yksityisillä markkinoilla palkalliset osuudet ovat vielä sopimatta. Monilla on siis yhä työehtosopimuksissaan keskenään erilaiset palkalliset vapaat isälle ja äidille.

Koska vanhempainvapaiden kokonaispotti kasvaa, uudistus lisää oletettavasti myös julkisen talouden kustannuksia. Arvion mukaan kasvu olisi noin 80 miljoonaa euroa vuodessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut