Työvoimapulaa pitää ratkoa myös työpaikoilla

Suomen oma työikäinen väestö vähenee lähes 30 000 työikäisellä joka vuosi. On selvää, ettei työvoimapulaan ole näköpiirissä nopeaa helpotusta.

27.7. 5:30

Pirkanmaan työttömyys pysyi kesäkuussa vahvalla lasku-uralla. Pirkanmaan ely-keskuksen tuoreen työllisyyskatsauksen mukaan maakunnan työttömyysaste oli kesäkuussa 9,0 prosenttia, kun vielä vuotta aiemmin se oli 11,4 prosenttia. Työttömien määrä on lähes puolittunut koronavuosien huippulukemista.

Pirkanmaan ely-keskuksen ennakointiasiantuntija Juha Salminen arvioi Aamulehden haastattelussa, että syksyllä työttömien määrä voisi alittaa Pirkanmaalla jopa 19 000 rajan.

Töitäkin on nyt runsaasti tarjolla, sillä uusia avoimia työpaikkoja oli Pirkanmaalla kesäkuussa 11 681 kappaletta. Tarvetta tekijöille on etenkin palvelu- ja myyntityössä sekä rakentamisen, korjaamisen, valmistuksen ja kuljetuksen aloilla.

Vaikka tilanne näyttää nyt lupaavalta, hyvien työllisyyslukujen varaan ei kannata tuudittautua. Talouskasvu on hidastumassa, ja työvoimapula on Suomessa edelleen merkittävä ongelma.

Pirkanmaalla on ammattiryhmistä eniten työttömänä juuri palvelu - ja myyntityön sekä rakennus- ja korjausalan ammattilaisia. Siitä huolimatta työt eivät löydä tekijäänsä.

Yksi syy voi olla, että työnhakijoiden ammattitaito on vanhentunutta tai se ei vastaa avoinna olevien tehtävien vaatimuksia. Välttämättä työtä ei löydy omalta kotipaikkakunnalta, ja toisaalle töihin matkustaminen tai työn perässä muuttaminen ovat vallitsevilla polttoaine- ja asuntohinnoilla kalliita vaihtoehtoja. Myös työtuntien vähäisyys ja huonot työehdot voivat nousta esteeksi työllistymiselle.

Ongelmana ovat myös kannustinloukut. Joissain tapauksissa työnhakijan ei kannata ottaa työtä vastaan, koska se voi heikentää hänen sosiaalietuuksiaan.

Suomen oma työikäinen väestö vähenee lähes 30 000 työikäisellä joka vuosi. On selvää, ettei työvoimapulaan ole näköpiirissä helpotusta.

Tarvittavina toimenpiteinä esitetään sosiaaliturvan uudistusta, ulkomaisen työvoiman saatavuuden helpottamista, työurien pidentämistä, paikallista sopimista ja koulutuksen uudistamista työelämän tarpeisiin.

Työvoiman saatavuusongelmaa ei ratkaista pelkästään poliittisilla päätöksillä. Myös työpaikoilla pitää kiinnittää yhä enemmän huomiota työkuormaan, työssä jaksamiseen, kouluttautumismahdollisuuksiin ja työn houkuttelevuuteen, sillä osaavalla työntekijällä on nyt varaa valita.

Työnantajilla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, millaista osaamista ja työkykyä työikäiseltä väestöltä saadaan koko yhteiskunnan käyttöön.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut