Tampereelta tuli kunnon malli työllisyysmurheisiin

Motivoitunutta työnhakijaa auttaa enemmän toimiva koulutuspaketti kuin pakkohaku.

26.4. 6:00

Aina voi kokeilla pakkoa: toukokuussa Suomessa astuu voimaan laki, joka pakottaa työttömät työnhakijat hakemaan neljää työpaikkaa kuukaudessa. Tämä poikii vuodessa 14 miljoonaa työnhakua, joista osa arvatenkin tosissaan tehtyjä.

Työttömiä ei jätetä urakoimaan yksin. Heille aiotaan järjestää vuosittain yli 2 miljoonaa alkuhaastattelua tai työnhakukeskustelua työvoimaviranomaisten kanssa. Työmahdollisuuksia avautuu ainakin työnvälityssektorille.

Jos työtön lipsuu velvoitteistaan, häntä huomautetaan tai mätkäistään karenssilla. Neljännen rikkeen jälkeen on edessä työssäolovelvoite.

Laki lisää valtion menoja 70 miljoonaa euroa. Pakkohakujen vaikutusta työllisyyteen on jälkikäteenkään vaikea erotella, koska työpaikkojen määrään vaikuttavat ennen kaikkea yritysten tarpeet. Ennakkoarvio on noin 10 000 lisätyöllistä.

Ikääntyneiden työttömien patistelussa hallitus käyttää lisäksi keinona eläkeputken poistoa ensi vuoden alusta. Tämä keppi lyö lujaa, jos käy niin onnettomasti, että työtön putoaa ansiosidonnaisen lisäpäivien sijaan työmarkkinatuelle: keskimääräinen reilu 1 500 euron ansiosidonnainen puolittuu. Sen jälkeen yli 57-vuotias voi yrittää uutta nousua osallistumalla velvoitetyöhön, pakotettuna siis.

Parhaimmillaan työmarkkinoiden tarjonta ja kysyntä kohtaavat muuten kuin pakottamisen kautta. Hienon esimerkin antoi koronapandemian aikana kituneen ravintola-alan työvoimapulan ratkaisujen haku Tampereella. Se kertoo, miten nopea reagointi voi vastata työvoimatilanteen äkkinäisiin muutoksiin.

Ravintola-ala menetti korona-aikana ainakin 10 000 työntekijää, mutta nyt alanvaihtoaaltoa käännetään toiseen suuntaan joustavasti rakennetuilla erimittaisilla koulutuksilla. Kun oppilaitos ja yritykset ovat olleet yhdessä asialla, voi esimerkiksi Tampereen aikuiskoulutuskeskus TAKK kertoa kaikkien opintonsa läpäisseiden työllistyvän suoraan. Ennen pandemiaa näin hyvin kävi 70 prosentille.

Työmarkkinoiden kausivaihtelusta ei päästä eroon, mutta TAKKilla on tässäkin hyvä esimerkki täsmäkoulutuksesta. Tampereella on edessä vilkas kevät ja kesä: tehtiin terassitarjoilijoiden 3–5 päivän pikakoulutus. Mikäli kausityöntekijöiden kokemukset työstä ovat myönteisiä, voi olettaa heidän viihtyvän alalla pysyvämminkin.

Valtio tarjoaa pakkoa, mutta aitojen työllisyysratkaisujen löytymiseen tarvitaan etenkin yritysten ja koulutuksen tarjoajien ripeää ja kekseliästä reagointia. Motivoitunutta työnhakijaa auttaa enemmän toimiva koulutuspaketti kuin pakkohaku.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut