Tampereen yliopiston on saatava talous tasapainoon - Pääkirjoitukset - Aamulehti

Tampereen yliopiston on saatava talous tasapainoon

Yliopiston yt-neuvotteluiden juuret ovat kahden vuoden takaisessa korkeakoulufuusiossa.

13.9. 19:14

Tampereen yliopisto ilmoitti maanantaina käynnistävänsä tukitoiminnoissaan laajat yt-neuvottelut. Neuvottelut koskevat 1 100 henkilöä ja vähennystarve on 215 henkilötyövuotta. Lisäksi noin 40 henkilöä aiotaan siirtää palvelukeskus Certialle.

Neuvotteluiden piirissä on esimerkiksi taloushallinnossa ja it-palveluissa työskenteleviä ihmisiä. Tukipalveluiden osuus yliopiston koko henkilökunnasta on merkittävä. Yhteensä yliopisto työllistä lähes 4 000 ihmistä.

Vaikka uutinen tuli monelle järkytyksenä, täytenä yllätyksenä sitä ei voi pitää. Vuodenvaihteessa tulee kuluneeksi kaksi vuotta siitä, kun Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston muodostama uusi säätiöyliopisto aloitti toimintansa.

Muutoksessa henkilökunta siirtyi uuden säätiöyliopiston palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Vastaavissa tapauksissa on yleensä enemmän sääntö kuin poikkeus, että joitain tehtäviä vähennetään ajan kuluessa, kun uusi toimintamalli vakiintuu.

Myös talous painaa Tampereen yliopistoa. Tampereen korkeakoulusäätiön tulos on sen jokaisella tilikaudella miljoonia alijäämäinen, viime vuonna miinusta oli 16,1 miljoonaa. Tilannetta ei helpota se, että Tampereen yliopiston perusrahoitus laskee ensi vuonna 196,5 miljoonasta eurosta 190,9 miljoonaan euroon.

Tasapainon on siis löydyttävä ja säästöjä haetaan eri puolilta. Yt-neuvotteluilla tavoitellaan 14 miljoonan säästöjä vuodessa ja myös esimerkiksi Linna-kirjastorakennukset kaltaiset tilat ovat tarkastelussa. Rehtori Mari Walls nosti viikko sitten lukuvuoden avajaisjuhlallisuuksissa esiin tilakulut, joista pyritään säästämään 5–10 miljoonaa euroa.

Juhlapuheissa pidetään aina yliopiston selkärangan eli opetuksen ja tutkimuksen puolta. Niin nytkin. Tampereen yliopiston mukaan opetuksen ja tutkimuksen edellytykset pyritään turvaamaan.

Jotta niin todella tapahtuisi, on huolehdittava siitä, että työtä ei vain siirry tehtävistä toisiin. Se ei lisää tehokkuutta, jos vaikkapa kovapalkkaiset professorit ryhtyvät tekemään aiemmin tukipalveluihin kuuluneita töitä. Ylipäätään opetushenkilöstön on järkevää saada keskittyä opettamiseen ja opiskelijoihin.

Ongelmaa siis tuskin ratkaistaan ainoastaan henkilökuntaa vähentämällä, vaan tarvitaan rakenteellisia uudistuksia. Esimerkiksi opiskelijat ovat moittineet uuden korkeakoulun järjestelmiä kankeiksi ja hankaliksi käyttää. Sellaisia ei yksikään moderni työyhteisö kestä, saati tuhansien opiskelijoiden ja tutkijoiden muodostama korkeakoulu. Tukipalveluiden pitäisi olla ihmisiä varten, ei järjestelmiä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: