Hoiva-alan kurja tilanne vaatii toimia heti - Pääkirjoitukset - Aamulehti

Hoiva-alan kurja tilanne vaatii toimia heti

Jos esitettävät ideat eivät kelpaa päättäjille, on heidän esitettävä tilalle pikaisesti parempia.

20.8.2021 6:00

Hoitajapulaa on paikattu aiemminkin ulkomailta, mutta silti Tampereen kaupungin päättäjille esitettävälle idealle palkata Hongkongissa koulutettavia hoiva-avustajia ei kannata hymähtää.

Tampereen tekemä selvitys kertoo selkein numeroin, että kaupungin omiin ja ostopalveluihin tarvitaan 529 hoitajaa lisää, jotta lain vaatima 0,7 hoitajamitoitus voidaan täyttää 1.4.2023. Lisäksi tarvitaan uusia työntekijöitä eläköityvien ja poislähtevien tilalle.

Luvut kertovat, että kaikki ideat ovat tarpeen.

Kaupunginhallitus päättää maanantaina, toteutuuko suunnitelma 30 ulkomaalaisen hoitajan kouluttamisesta ja palkkaamisesta.

Uhkakuvia on maalailtu vuosien varrella riittävästi. Jos esitettävät ideat eivät kelpaa päättäjille, on heidän esitettävä tilalle pikaisesti parempia.

Kaupungin ei tarvitse lähteä puhtaalta pöydältä, vaan kumppanina olisi yksityinen yritys. Hoivahenkilöstön kouluttaisi Mehiläisen tytäryhtiö Healthcare Staffing Solutions, HSS oy, joka jo nyt kouluttaa omiin yksiköihinsä henkilöstöä Hongkongissa.

On myös hyvä muistaa, että kysymys on vasta pilotista eli kokemusten keräämisestä asiasta. Olivat kokemukset kumpaan suuntaan tahansa, kaupunki voi tehdä myöhemmin asiassa uusia päätöksiä.

Jos ja kun uusia työntekijöitä saadaan, se ei vielä riitä. Piloteista vastaavien pitää kyetä pitämään huoli siitä, että työpaikoilla ilmapiiri on hyvä. Työtä on voitava tehdä niin, että sekä asiakas että työntekijä voivat hyvin.

Tampereelta on jo ehditty kertoa esimerkkejä siitä, että hoitajamitoituksen lisäys voi muuttaa työilmapiiriä. Esimerkiksi 15 asukkaan Orion Tampereen kaupungin Palvelukoti Pohjolassa palkittiin maaliskuussa siitä, että kyseinen ryhmäkoti antaa monipuolista hoitoa ja huolenpitoa.

Palkitun ryhmäkodin työntekijä kertoi tuolloin Aamulehden haastattelussa, että ryhmäkodin viisitoista asukasta ja kymmenen työntekijää muodostavat yhteisön, jossa sekä asukkaat että työntekijät saavat sanoa ääneen omia toiveita ja toiveita toteutetaan.

Tällaiseen tilanteeseen voi Orionin työntekijän mukaan päästä pohtimalla yhteisiä arvoja ja kannustavalla johtamisella. Hän arvioi, että hoitajamitoituksen tuoma lisäaika on jo auttanut hyvän arjen luomisessa.

Nämä kokemukset kertovat, että työpaikoilta löytyy potentiaalia tehdä asiat sovitusti, kunhan työntekijöillä on hallinnantunne omaan työhön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut