Pääkirjoitus: Särkänniemen merkitys vain kasvaa - Pääkirjoitukset - Aamulehti

Särkänniemi on nyt pulassa, mutta pian se on nykyistäkin suurempi vetonaula Tampereella

Korona kurittaa Särkänniemeä, mutta asemakaavaehdotuksen perusteella alueesta aiotaan ottaa kaikki irti. Mahdollisuuksia on valtavasti.

4.2. 6:00

Tampereen Särkänniemi on vaikeuksissa koronaepidemian takia. Tampereen kaupungin omistamassa yhtiössä on käynnissä yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat koko huvipuiston vakituista henkilöstöä eli lähes sataa työntekijää (AL 3.2.2021).

Lue lisää: Tampereen Särkänniemessä yt-neuvottelut – ”Todennäköisesti joudumme miettimään myös irtisanomisia”

Särkänniemi joutuu pohtimaan jopa työsuhteiden päättämisiä ja irtisanomisia, sillä kiinteistä henkilöstökuluista pitäisi toimitusjohtaja Miikka Seppälän mukaan säästää noin 500 000 euroa.

Yhtiön liikevaihto putosi viime vuonna lähes kymmenen miljoonaa euroa. Epidemian takia huvipuistokausi oli tavallista lyhyempi ja siihen sisältyi erilaisia koronarajoituksia.

Vaikka Särkänniemi on nyt tilapäisesti vaikeuksissa, sen merkitys Tampereen kaupungin yhtenä suurena vetonaulana vain kasvaa.

Kaupunginhallitus merkitsi maanantaina tiedoksi läntisen keskustan visiotyön raportin sekä kehittämisen tilannekatsauksen. Tampereen kaupunki aikoo yhdistää Särkänniemen koko elämyskokonaisuuden nykyistä tiiviimmin osaksi keskustaa: "Jatkossa yhä useampi Särkänniemen matkailija kulkee keskustan kautta ja hyödyntää myös keskustaa ja sen monipuolisia palveluita”, kaupunki suunnittelee.

Särkänniemen huvipuisto on yksi Suomen suosituimmista matkailukohteista. Uusia huvipuistolaitteita ja palveluja on tarjottu asiakkaille melko tiiviiseen tahtiin.

Lähivuosina koko alue mullistuu. Yhdyskuntalautakunta käsitteli Särkänniemen uutta asemakaavaehdotusta kokouksessaan viime viikolla.

Asemakaavaehdotuksessa Näsinneulan ja huvipuiston viereen nousisi 19-kerroksinen hotelli, monitoimiareena, kylpylä ja järviluontokeskus (AL 23.1.2021). Silta Kortelahden yli helpottaisi kulkua Mustastalahdesta kohti huvipuistoa. Myös lennokas visio köysiradasta mahdollistetaan asemakaavassa. Saunakin lienee paikallaan Suomen saunapääkaupungissa. Perinteisiä satamapalveluita on tarkoitus säilyttää.

Lue lisää: Särkänniemen huimat suunnitelmat tulivat julki: tornihotelli, monitoimiareena, uusi silta ja jopa köysirata

Trikootehtaan ympäristöön tulisi uusia asuinkerrostaloja yli 760 asukkaalle. Sara Hildenin taidemuseon rakennus säilytetään, vaikka museo siirtyy Finlaysonille. Mysteeri on, mikä toimija tulee tilalle rakennustaiteellisesti arvokkaaseen rakennukseen.

Asemakaavaehdotus on pääpiirteissään hyvä. Särkänniemessä on valtavasti mahdollisuuksia, ja nyt ne aiotaan hyödyntää. On hyvä huomata, että suunnitelma ei olisi ollut mahdollinen ilman Rantaväylän tunnelia. Särkänniemestä on mahdollisuus tehdä osa keskustaa nyt, kun alueiden välissä ei kulje merkittävä valtatie.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos