Pääkirjoitus: Uros-areenalle on parasta mennä julkisilla - Pääkirjoitukset - Aamulehti

Tampereen Uros-areenalle on parasta mennä julkisilla – Pysäköintimahdollisuuksia on silti olemassa

Uros-areenan läheisyydessä on tuhansia pysäköintipaikkoja, mutta oletuksena on, että suuri osa yleisöstä tulee tapahtumiin julkisilla.

16.7.2020 6:00

Tampereen ydinkeskustaan nousevalle Uros-areenalle ei rakenneta omaa pysäköintilaitosta (AL 15.7.2020). Alueen pysäköintipaikkojen määrä ei kasva merkittävästi areenan valmistumisesta huolimatta.

Tampereen Uros-areenan yleisölle ei tule lainkaan parkkitilaa – Näin pysäköinti on suunniteltu, kun keskustaan saapuu yhtä aikaa jopa 15 000 katsojaa

Areenan lehtereille mahtuu parhaimmillaan 13 000–15 000 katsojaa. Miten he pääsevät paikalle, kun areenan ympärillä ei ole laajaa pysäköintialuetta Tampereen Hakametsän jäähallin tapaan?

Kyseessä ei ole erityisen merkittävä ongelma. Suuri osa katsojista tulee Uros-areenalla järjestettäviin tapahtumiin ja esimerkiksi jääkiekko-otteluihin julkisilla kulkuvälineillä.

Uros-areena sijaitsee Tampereen keskeisimmällä paikalla liikenteen solmukohdassa. Sen lähellä on rautatieasema, linja-autoasema ja raitiotiepysäkkejä. Merkittävä osa Tampereen seudun joukkoliikenteen busseista kulkee areenan läheltä. Jos pääsee joukkoliikennevälineellä Tampereen keskustaan, pääsee myös Uros-areenalle.

Moni joutuu muuttamaan tottumuksiaan, mutta julkisilla kulkeminen vähentää ruuhkia ja liikenteen päästöjä.

Jos joukkoliikenteen käyttäminen ei kuitenkaan onnistu esimerkiksi aikataulu- tai terveyssyistä tai vaikkapa kodin sijainnin takia, on omalla autolla saapuminen silti mahdollista.

Kansi ja areena -hankkeen päätoteuttaja SRV:n projektijohtaja Rauno Kulmala kertoi Aamulehdelle, että muutaman sadan metrin säteellä areenasta on 4 000 parkkipaikkaa.

Uros-areena sijaitsee junanradan päällä isojen kerrostalojen keskellä. On loogista, että Tampereen ydinkeskustassa sijaitsevalla areenalla ei ole omaa pysäköintilaitosta tai laajaa parkkialuetta. Tonttimaa on ydinkeskustassa niin arvokasta, ettei sitä kannata käyttää laajoihin parkkialueisiin. Myöskään Tammelan ja Ratinan stadioneilla, joista jälkimmäiselle mahtuu yli 16 000 katsojaa, ei ole laajoja omia pysäköintialueita.

On silti ymmärrettävää, että pysäköintipaikkojen rajallisuus huolestuttaa ihmisiä. Niillä, joilla joukkoliikenteen käyttäminen on syystä tai toisesta hankalaa, kynnys lähteä tapahtumaan voi nousta. Toivottavasti näin ei kuitenkaan tapahdu, vaan omallakin autolla tulevat löytävät tiensä lähellä sijaitseviin pysäköintilaitoksiin tai kadunvarsiparkkeihin. Ja toivottavasti niissä riittää tilaa.

Etenkin ulkopaikkakuntalaisille kannattaa markkinoida erilaisia joukkoliikenne- ja pysäköintivaihtoehtoja silloin, kun areenalla on merkittävä yleisötapahtuma.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: