Ilmainen pysäköinti moottoriteillä on pieni lohtu kun kolarit jumittavat jatkuvasti Tampereen liikennettä - Pääkirjoitukset - Aamulehti

Ilmainen pysäköinti moottoriteillä on pieni lohtu kun kolarit jumittavat jatkuvasti Tampereen liikennettä

2.11.2018 9:10

Kilometrien mittainen ja paikallaan seisova ruuhka kello 16:n ja 17:n välillä on turhan tuttu näky Tampereen keskusseudulla. Yhtä ikävää on, miten usein etenkin niin sanotulla Rantaväylällä sekä läntisellä kehällä eli Pyhäjärventiellä sattuu pienehköjä mutta liikenteen pysäyttäviä peltikolareita.

Tiistai oli tästä malliesimerkki kolmine onnettomuuksineen. Lisää saatiin ysitiellä torstaina ja perjantaina. Edes talvi ei ollut vielä yllättänyt autoilijoita. Ongelmat saatiin aikaan normioloissa.

Tampereen seudun autoliikenteessä on korjausliikkeen paikka. Ajokulttuuri on muuttunut kummallisesti. Kohta lähiliikenne ja läpikulku pitää erottaa väkisin eri väylille, koska ne eivät tunnu tulevan toimeen keskenään samoilla moottoriteillä.

Sekin auttaisi, jos onnettomuuspaikkojen ohi ajettaisiin muut huomioiden ja keskittyen omaan ajamiseen. Jos joka toinen yrittää ottaa someen kännykkävideota onnettomuudesta, liikenne vain hidastuu entisestään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos