Ylöjärvi - johtamiskiistaan löydettävä ratkaisu - Pääkirjoitukset - Aamulehti

Ylöjärven tulisi pikaisesti löytää ratkaisu johtamiskiistaansa

Kaupunginhallituksen ja virkamiesjohdon kädenvääntö johtamisongelmista saattaa vaikuttaa koko kaupungin ulkoiseen kuvaan.

30.10. 6:00 | Päivitetty 30.10. 6:58

Ylöjärven kaupungin johtamisessa mahdollisesti vallitsevat ongelmat ovat tulleet toistuvasti esiin kuluneen vuoden aikana.

Kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto ja Katja Luojuksen (kok.) johtama kaupunginhallitus ovat käyneet vuoden mittaan useasti keskusteluja kaupungin johtamisesta ja sen selvittämisestä.

Kuluneen viikon maanantaina kaupunginhallitus sitten päätyi teettämään selvityksen (AL 28.10.), jossa kartoitetaan kaupungin johtamisen toimivuutta mukaan lukien kaupunginjohtaja, johtoryhmä ja kaupunginhallitus.

Ylöjärven kaupungin organisaatiossa ilmenevät ongelmat nousivat esiin Aamulehden alkuvuodesta (AL 10.2.) julkaisemassa uutisessa. Siinä kerrottiin, että puolet Ylöjärven tekniikka- ja ympäristöosastoon kuuluvien rakennusvalvonnan, ympäristövalvonnan, maankäytön ja kaavoituksen 30 hengen henkilökunnasta on vaihtunut kolmen viime vuoden aikana.

Osastojen johtamisesta ja työilmapiiristä johtuvien ongelmien takia Ylöjärvi on menettänyt muutamassa vuodessa suuren määrän kokeneimpia viranhaltijoitaan.

Henkilöstö ja luottamushenkilöt ovat vuosia yrittäneet saada kaupungin virkajohtoa ja kaupunginhallitusta huomaamaan ongelmat ja meneillään oleva osaamisvuoto.

Kamelin selkä katkesi, kun kaupungin kehitysjohtajana vain kolme kuukautta työskennellyt Tiina Laakkonen päätti palata takaisin Nokialle, nyt elinkeinojohtajan tehtävään.

Tuorein lähtijä ei kuitenkaan julkisuudessa olleiden tietojen mukaan tehnyt päätöstään johtamis- tai ilmapiiriongelmien takia. Hallinnon kehittämistyö ei tuntunutkaan omalta, joten hän sanoi kaipaavansa takaisin asiakkaiden pariin.

Ylöjärven tulisi nyt pikaisesti löytää ratkaisu kiusalliseen ongelmaansa tai se koituu vahingoksi koko kaupungin julkiselle kuvalle – ellei jo niin ole päässyt käymäänkin.

Kaupungin johtamisongelman nokkaan tuskin voidaan nostaa yksistään ylintä virka- tai luottamushenkilöjohtoa, vaan edessä taitaa olla laajempikin peiliin katsomisen paikka.

On perusteltua epäillä, että Ylöjärven kaupunginviraston on vallannut kaiken kattava varovaisuus ja virheiden välttämisen pelko. Herää kysymys, onko terveen organisaation merkki, jos viranhaltijan on valittava puolensa virka- ja luottamusjohdossa käytävän kädenväännön takia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?