Pääkirjoitus: Pirkanmaan matkakohteissa riittää kokemista - Pääkirjoitukset - Aamulehti

Pirkanmaan matkakohteissa riittää kokemista

Nyt on hyvä tilaisuus tutustua oman maakunnan vapaa-ajan tarjontaan. Myös palveluntuottajien on viisasta pidentää kesäsesonkiaan.

11.7.2020 6:30

Tampere hakee kulttuuripääkaupungiksi yhdessä 19 muun pirkanmaalaiskunnan kanssa. Joukossa on sekä hyvinvoivia, kasvavia satelliittikuntia että muuttotappiota vastaan taistelevia paikkakuntia, joille EU-tukea tuova hanke tulee todella tarpeeseen.

Myös paikallisille tekee hyvää selvittää, mitä kaikkea Pirkanmaa kulttuuri-, urheilu- ja matkailumielessä antaa.

Koronakesänä siihen on hyvin aikaa. Lähimatkailusta kiittävät sekä oma pankkitili että aluetalous kuin myös kalenteri. Matkaan voi lähteä päiväseltään. Pirkanmaan puolesta puhuu sekin, että koronatilanne meillä on hyvä.

Särkänniemessä suunnitellaan sesongin jatkamista syyskuun viikonloppuihin (AL 8.7.).

Tampereen matkailukesä kaksijakoinen: Hotellit täyttyvät paremmin kuin muualla, mutta Särkänniemi ui syvissä vesissä – näin turistit kommentoivat kaupunkia

Suunta on oikea, sillä vapaa-ajan viettäjät eivät ole enää vuosiin liikkuneet pelkästään koulujen loma-aikoina. Kun ulkomaan matkailussa vedetään henkeä, viisas palveluntuottaja panostaa syksyynkin.

Tampereen seudulta puuttuu ainoastaan meri, ja sitäkin puutetta paikkaavat kauniit sisävesireittimme. Luontokohteita on runsaasti.

Jo ympäristökunnissa on nähtävyyksiä, joista moni tamperelainen ei ole kuullutkaan.

Pirkkala edustaa Pirkanmaan vanhinta tunnettua asuttua historiaa, mutta Reipin alue tarjoaa muutakin kuin muinaismuistoja.

Lähes 32 000 asukkaan Kangasala on tunnettu harjumaisemistaan sekä autoiluun ja tieliikenteeseen keskittyneestä Mobilia-museosta.

Ylöjärvi 33 000 asukkaallaan on Savonlinnan kokoinen keskisuuri suomalaiskaupunki. Sieltä pääsee myös Seitsemisen kansallispuistoon ja Haverin kaivosalueille. Monen nähtävyyden Nokia on asukasluvultaan Pirkanmaan kakkoskaupunki, ja runsaan 23 000 asukkaan Lempäälä kehittyy kovaa vauhtia.

Alle sadan kilometrin säteeltä Tampereen keskustasta löytyvät myös hunajasta kuulu Akaa, vehreä Hämeenkyrö, satahämäläinen harmonikkakaupunki Ikaalinen, Mämmilänä tunnettu Orivesi, ITE-taidekaupunki Parkano, kirjakaupunki Sastamala, Pentinkulman päivien Urjala, jalkapallosta ja Visavuoresta tunnettu Valkeakoski, historiallinen Vesilahti sekä järvikaupunki Virrat.

Ruovesi tunnetaan maisemistaan ja historiastaan. Sieltä löytyvät Ryövärin kuoppa ja Helvetinjärven kansallispuisto. Isojärven kansallispuistoon pääsee Kuhmoisista.

Taidekaupunki Mänttä-Vilppulan nähtävyyksistä puhumattakaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: