Aamulehti tekee työtä Pirkanmaan parhaaksi – on tehnyt jo vuodesta 1881 ja tekee vastakin - Pääkirjoitukset - Aamulehti

Aamulehti tekee työtä Pirkanmaan parhaaksi – on tehnyt jo vuodesta 1881 ja tekee vastakin

Aamulehti jatkaa itsenäisenä ja keskittyy paikalliseen yleisöönsä. Digitaalisessakin maailmassa tämä kannattaa parhaiten.

11.2.2020 19:00

Tiistai 11. helmikuuta 2020 jää suomalaiseen mediahistoriaan. Eilen kerrottiin, että mediakonserni Sanoma ostaa Alma Medialta Aamulehden, Satakunnan Kansan ja 13 paikallismediaa sekä painotalo Alma Manun. Kaupan toteutuminen vaatii vielä kilpailuviranomaisen hyväksynnän.

Kauppahinta on 115 miljoonaa euroa. Kaupassa siirtyy 99 miljoonan liikevaihto, 190 000 tilausta ja kokoaikaisiksi muutettuna 365 työntekijää. Kaupan tekee historialliseksi myös se, että omistajaa vaihtaa perinteikäs Aamulehti, joka on pala tamperelaista yrityshistoriaa.

Kaupan keskeinen peruste on riippumattoman uutismedian tulevaisuuden varmistaminen. Digitaalisuus muuttaa mediaa perusteellisesti tavalla, josta olemme nähneet vasta aavistuksen. Journalismin perusta on edelleen tarkastettu tieto, mutta sen kantoaalto on teknologia, jonka kehittäminen on erittäin kallista. Kilpailukykyisenä pysyminen onnistuu vain suurimmilta. Sanoma Aamulehdellä täydennettynä on paras ympäristö kehittää tilausmaksullista digitaalista journalismia.

Eniten meiltä on kysytty, miten Aamulehti muuttuu ja miten käy median monimuotoisuuden. Julkaiseeko Aamulehti vastedes suuria määriä Sanoman helsinkiläismedioista monistettuja juttuja?

Näihin kysymyksiin on onneksi helppo vastata. Kuten ostajakin korostaa, Aamulehti jatkaa itsenäisenä ja tekee ainutlaatuista sisältöään – mikä on myös hyvää liiketoimintaa.

Aamulehden journalistit jatkavat työtään kuten ennen. Seuraamme alueen yrityksiä ja politiikkaa, tapaamme ihmisiä, kerromme onnettomuuksista ja tulipaloista sekä viemme live-kamerat sinne, missä tapahtuu. Nostamme esiin globaaleja tamperelaisia menestystarinoita, juhlistamme talousalueen lujaa osaamista ja tinkimätöntä työtä.

Aamulehden olemassaolon tarkoitus on se, että pirkanmaalaiset ihmiset, yritykset ja yhteisöt voivat ja menestyvät paremmin. Tässä tarkoituksessa olemme tehneet journalismia vuodesta 1881 ja teemme myös vastedes.

Meidät Aamulehtenä erottaa kaikista muista medioista se, että journalistimme asuvat paikallisten lukijoidensa keskellä, eri puolilla meille rakasta Pirkanmaata. Tähän seutuun ja sen ihmisiin olemme lujasti kiintyneet, täällä me elämme ja kuolemme. Toivomme, että side välittyy journalismistamme, jonka syvä päämäärä on välittäminen. Tätä tunnetta ei voi monistaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos