Aamulehden pääkirjoitus jääkiekosta Tampereella 14.9.2019 - Pääkirjoitukset - Aamulehti

Tampere elää jääkiekon kultakautta

Kotimaiselta kiekkokaudelta toivotaan Ilveksen ja Tapparan unelmafinaalia. Tulevaisuutta sävyttää areenahanke.

14.9.2019 6:30

Ilves vai Tappara? Väitetään, että Tampereella vastasyntynyt saa jomman kumman seuran dna:ta jo äidinmaidossa. Tämä vastakkainasettelu seuraa sukupolvelta toiselle. Kahvipöydissä keskustelu roihahtaa äkkiä lämminhenkiseksi väittelyksi.

Alkaneella liigakaudella Tampere voi hyvinkin luoda nahkansa kiekkokaupunkina, sillä nälkäinen Ilves haastaa menestymään tottuneen Tapparan toden teolla. Ensimmäinen näytös nähtiin perjantai-iltana Hakametsässä.

Tappara on pitänyt kaupungin kiekkoherruutta otteessaan kaudesta 2010–11 lähtien. Nyt molempia povataan Liigan kärkikahinoihin. Jostain kumman syystä tamperelaiset ovat harvoin mahtuneet samaan aikaan huipulle. Runkosarjassa molemmat ovat olleet neljän parhaan joukossa viimeksi 1980-luvulla.

Tällä kaudella on aito mahdollisuus jopa tamperelaiseen unelmafinaaliin. Ilveksen ja Tapparan taistelu Suomen mestaruudesta sähköistäisi kaupungin viikoiksi.

Lähivuosia värittää siirtyminen Hakametsästä uuteen areenaan. 13 000 katsojaa vetävän monitoimiareenan on tarkoitus valmistua vuonna 2021, ja MM-kisoja siellä pelataan 2022.

Kiekkoväki odottaa areena-aikaa suurella mielenkiinnolla. Uuden hallin luulisi takaavan kasvavat yleisömäärät Ilvekselle ja Tapparalle ainakin pariksi kaudeksi ja auttavan muutenkin liiketoiminnassa. Tällä hetkellä Ilves pyörittää Liigassa seitsemän ja Tappara yhdeksän miljoonan euron bisnestä.

Aamulehti kertoi torstaina, että Hakametsän ykköshalli saattaa sittenkin pysyä jääurheilun käytössä. Tähän asti siitä on kaavailtu sisäpalloilun ja kamppailulajien keskusta.

Tuore uutinen on hyvä jääurheilun kannalta. Tampereelle on noussut viime vuosina useampiakin uusia sisäliikuntapaikkoja. Hakametsän alueen kehittäminen on kuitenkin yhtä jäähallia mittavampi kokonaisuus, ja lopulliset päätökset puuttuvat.

Joidenkin sisäpiiriläisten mukaan Hakametsän muuttamista sisäliikuntapaikaksi on käytetty vipuvartena Ilveksen saamiseksi varmuudella areenaan. Ennen omistajanvaihdosta seurasta saattoi olla huolissaan, mutta nyt huolet ovat väistyneet ja vaihtuneet tulevaisuudenuskoksi.

Manse-kiekko paistattelee myös maailman huipulla NHL:ssä. Harva kaupunki voi ylpeillä kahdella supertähdellä, joita Aleksander Barkov ja Patrik Laine kiistatta ovat. He ovat kelpo lähettiläitä kaupungille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos