Manse PP:llä riittää vielä paljon työtä, vaikka miesten nousu Superpesikseen häämöttää ja uusi uljas stadion on työn alla - Pääkirjoitukset - Aamulehti

Manse PP:llä riittää vielä paljon työtä, vaikka miesten nousu Superpesikseen häämöttää ja uusi uljas stadion on työn alla

Lähes 30 vuotta odotetun nousun ansaitsee myös Kaupin pesäpallostadionin hieno yleisö, joka yhdessä maan omaperäisimmän otteluselostajan kanssa loihtii kotiotteluihin loistavan tunnelman.

1.8.2019 6:00

Aamulehti

Tamperelaisilla pesäpallofaneilla on edessä mielenkiintoinen loppuviikko. Neljässä päivässä Kaupissa pelataan kolme tärkeätä kotiottelua.

Manse PP:n naisten joukkue kohtaa perjantaina Superpesiksessä neljännestä sijasta kanssaan kamppailevan Seinäjoen.

Ykköspesiksessä Manse PP:n miesten joukkue on lähellä pitkään tavoitellun unelman toteutumista eli nousua pesäpalloeliittiin Superpesikseen.

Miehet kohtaavat Kaupissa torstaina Ulvilan ja sunnuntaina Ylivieskan. Jos joukkue nappaa peleistä viisi pistettä nousu varmistuu ennen kolmea viimeistä vieraissa pelattavaa sarjakierrosta.

Vanhan pesäpallostadionin katsomoista näkee hyvin, kuinka alueen Näsijärven puoleiseen päähän on nousemassa uusi, uljas pesäpallostadion.

Aamulehti kertoi keskiviikkona (31.7.), että uudelle pesäpallo- ja hiihtostadionille mahtuu 2 500 katsojaa. Lisäkatsomoiden tuella jopa 5 000. Pieni takaisku on, että ensi kesänä otteluita joudutaan seuraamaan vielä nykyiseltä kentältä uudelle stadionille siirrettävistä vanhoista katsomoista.

Hienoa olisi, jos Tampereella olisi ensi kaudella kaksi maan korkeimmalla tasolla pelaavaa aikuisten joukkuetta.

Edellisen kerran tamperelainen miesjoukkue pelasi korkeimmalla sarjatasolla pesäpallossa 28 vuotta sitten 1991. Tuolloin Mansen Pesäpallo putosi saman tien takaisin Ykköspesikseen.

Superpesis ei ole kova paikka pelkästään sarjan kovuuden takia. Huipulla selviytyminen vaatii pelaajien lisäksi paljon koko organisaatiolta. Talouden on oltava kunnossa.

Manse PP:n heikosta taloudellisesta tilanteesta on kantautunut huolestuttavia tietoja. Jo kauden alkaessa seura joutui erottamaan vasta palkatun toiminnanjohtajansa yt-neuvottelujen jälkeen.

Menestys korkeimmalla tasolla on mahdollista. Sen ovat Manse PP:n naiset osoittaneet.

Menestyksen rakentamisessa liian suuriin odotuksiin tai ylisuuriin budjetteihin ei ole varaa. Piikkarin piikkien on pystyttävä tukevasti uuden stadionin pinnassa.

Paikka miesten Superpesiksessä toisi lisää näkyvyyttä, parempia sponsorisopimuksia ja lisää maksavia katsojia kentän laidalle. Kaikki tämä parantaisi mahdollisuuksia tasapainottaa taloutta.

Nousun ja uuden stadionin ansaitsee Kaupissa pelejä seuraava hieno ja asiantunteva yleisö. Yhdessä maan omaperäisimmän otteluselostajan kanssa se loihtii Kauppiin loistavan tunnelman.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut