Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku alkaa pian – Tampereen yliopistossa on tarjolla täysin uusia koulutuksia

Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku ja avoimen väylän haku alkavat 15. maaliskuuta. Tampereen yliopistossa on tarjolla uusia koulutuksia ja kaikkiaan yli 3 500 opiskelupaikkaa.

13.3. 14:05

Aamulehti

Tampereen yliopistosta voi pian hakea ensimmäistä kertaa opiskelupaikkaa energiamurroksen ja robotiikan koulutuksiin. Uutena hakuvaihtoehtona on myös ohjelmistotekniikan hakukohde tieto- ja sähkötekniikan koulutuksessa Porissa.

Kevään toinen yhteishaku ja avoimen väylän haku alkavat keskiviikkona 15. maaliskuuta. Haut päättyvät maaliskuun lopulla. Tampereen yliopistoon haetaan Opintopolku.fi-palvelussa.

Uudessa energiamurroksen koulutuksessa perehdytään laajasti eri tekniikan aloihin energiakysymysten näkökulmasta. Kevään yhteishaussa koulutukseen on tarjolla 40 opiskelupaikkaa. Yliopiston mukaan koulutusohjelma on ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Robotiikan koulutusohjelma on suomenkielinen kandi- ja maisteritasoinen koulutusohjelma. Elokuussa alkavaan kandiohjelmaan otetaan 40 opiskelijaa. Aiemmin robotiikkaa on opetettu Tampereen yliopistossa osana muun muassa automaatio- ja konetekniikan, tekoälyn ja ohjelmistotekniikan opintoja.

Yliopisto kertoo järjestävänsä touko–kesäkuussa lähes 30 valintakoetta. Kokeista kuusi järjestetään digitaalisina. Kaikkiaan hakukohteita on tarjolla 182 ja opiskelupaikkoja yli 3 500.

Mitä?

Haun tärkeitä päivämääriä

Korkeakoulujen kevään yhteishaussa haetaan syksyllä 2023 alkaviin suomen- ja ruotsinkielisiin koulutuksiin.

Hakuaika alkaa 15. maaliskuuta kello 8 ja päättyy 30. maaliskuuta kello 15.

Todistusvalintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 29. toukokuuta. Muiden valintojen tulokset viimeistään 7. heinäkuuta.

Valituksi tulleen tulee ottaa opiskelupaikka vastaan 14. heinäkuuta kello 15 mennessä. Varasijoilta hyväksyminen päättyy 1. elokuuta kello 15.

Lähde: Opintopolku.fi-palvelu.

Hakea voi monella tapaa

Kevään toisessa yhteishaussa opiskelijoita valitaan pääasiassa todistus- ja valintakoevalinnassa. Joihinkin Tampereen yliopiston koulutuksiin voi hakea, jos on menestynyt lukion tiedekilpailussa.

Lisäksi uusia opiskelijoita valitaan maksuttoman näyttöreitin kautta. Jotta reitillä voi hakea, hakijan on pitänyt suorittaa hakukohteessa vaadittu opintojakso tai MOOC-kurssi eli avoin verkkokurssi. Näyttöreitin kautta voi hakea esimerkiksi tietotekniikan ja yhteiskuntatutkimuksen koulutuksiin.

Moniin yliopiston koulutuksiin voi hakea tutkinto-opiskelijaksi myös avoimen yliopiston opintojen perusteella avoimen väylän haussa. Haku järjestetään ensimmäistä kertaa yliopistojen yhteisenä samaan aikaan toisen yhteishaun kanssa.

Toisessa yhteishaussa voi hakea myös maisteriohjelmiin Tampereella sekä Porin ja Seinäjoen toimipisteissä. Hakea voivat henkilöt, jotka ovat suorittaneet soveltuvan alemman korkeakoulututkinnon tai ammattikorkeakoulututkinnon. Ylempiä korkeakoulututkintoja on tarjolla kaikilla yliopiston koulutusaloilla.

Tampereen yliopistossa on 21 000 opiskelijaa ja henkilöstöä lähes 4 000.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut