Tamperelainen opinto-ohjaaja jututti kymmeniä lukiolaisia ja tajusi, keitä uupuneet nuoret ovat – nyt hän kertoo, mistä pahoinvointi johtuu

Suomalaiset lukiolaiset ovat fiksumpia kuin koskaan, mutta voivat pahoin. Mistä on kyse? Tamperelaisen opinto-ohjaajan uutuuskirja kertoo, millaisten paineiden ja vaatimuksen kanssa lukiolaiset tällä hetkellä kamppailevat ja mitä asialle pitäisi tehdä.

Liisa Huhdan uutuuskirja käsittelee lukiolaisten uupumusta. Huhdalta on ilmestynyt aiemmin kaksi teosta: Rosa Meriläisen kanssa kirjoitetut Kilttien kapina: tottelemattomuuden alkeet naisille ja Feministin käsikirja.

9.8.2022 7:07 | Päivitetty 9.8.2022 9:13

Aamulehti

Huoletonta kellumista ja uusien asioiden kokeilemista aikuistumisen kynnyksellä. Sellaista Tampereen yhteiskoulun lukion opinto-ohjaaja Liisa Huhta soisi lukio-opiskelun olevan.

Vuosi vuodelta harvempi lukio-opiskelija elää tällaista elämää. Uupuneiden lukiolaisten, etenkin tyttöjen määrä kasvaa Suomessa hälyttävää vauhtia. Vuoden 2021 Kouluterveyskyselyn mukaan 48 prosenttia 1. ja 2. lukiovuottaan käyvistä tytöistä koki opinnoissaan uupumisasteista väsymystä. Poikien vastaava luku oli 24 prosenttia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut