Yli 6 000 opiskelijaa aloittaa Tampereen korkeakouluissa syksyllä – tässä ovat yliopiston ja ammattikorkeakoulun suosituimmat alat

Uudet opiskelijat aloittavat tutustumisen yliopistoelämään elokuun lopussa järjestettävillä orientaatioviikoilla.

Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijavalinnat syksylle on tehty. Pride-lippu liehui yliopiston pihalla kesäkuussa 2022.

7.7. 11:07

Aamulehti

Tampereen yliopistossa aloittaa syksyllä yhteensä 3 562 uutta opiskelijaa. Tampereen ammattikorkeakoulussa syksyllä aloittavien opiskelijoiden määrä on 2 282. Heidän lisäkseen Tampereen ammatillisessa opettajakorkeakoulussa aloittaa 295 opiskelijaa.

Määrä on kummassakin korkeakoulussa hieman viime vuotta isompi. Silloin kevään isossa yhteishaussa opiskelijoita valittiin Tampereen yliopistoon 3 395 ja Tampereen ammattikorkeakouluun 2 136.

Suosituimpien alojen lista on tuttuakin tutumpi. Suosituimpien aloja Tampereen yliopistossa ovat lääketieteen lisensiaatin koulutus, kauppatieteet sekä psykologia. Tamkissa suosituimmat hakukohteet olivat tradenomin, ensihoitajan ja sosionomin tutkinnot.

Tampereen yliopisto on Suomen toiseksi suosituin yliopisto kokonaishakijamäärältään ja ensisijaisten hakijoiden määrältään. Myös Tampereen ammattikorkeakoulu on edelleen Suomen toiseksi suosituin ammattikorkeakoulu.

Nyt valittujen lisäksi aiemmin keväällä Tampereen yliopiston englanninkielisiin koulutuksiin valittiin yhteensä yli 850 opiskelijaa.

Elokuussa Tamkissa aloittavista opiskelijoista 1 575 tulee suorittamaan ammattikorkeakoulututkintoa ja 283 ylempää ammattikorkeakoulututkintoa. Heidän lisäkseen englanninkielisiin koulutuksiin valittiin 424 uutta opiskelijaa.

Uudet opiskelijat aloittavat tutustumisen yliopistoelämään elokuun lopussa järjestettävillä orientaatioviikoilla. Varasijoilta voi tulla valituksi vielä 2. elokuuta asti.

Tampereen yliopistossa on noin 21 000 opiskelijaa, noin 4 000 työntekijää ja seitsemän tiedekuntaa. Tampereen ammattikorkeakoulussa on yli 13 000 opiskelijaa, noin 700 työntekijää ja yli 40 tutkinto-ohjelmaa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut