Tällaiseen palkkaan Tamkin sairaanhoitaja­opiskelijat olisivat tyytyväisiä – moni miettinyt alanvaihtoa kesken opiskelun: ”Opiskelen 3,5 vuotta, ja palkkani nousee ehkä 300 euroa”

Hoitoalan lakko on keskeyttänyt opiskeluharjoitteluita ja vaarana on, että valmistuminen voi venyä. Se voi johtaa jopa tuhansien eurojen menetyksiin opintolainahyvityksessä.

Tampereen ammattikorkeakoulussa sairaanhoitajiksi opiskelevat Mona Ristikartano, Riku Tuominen ja Kalle Sävilammi pitävät käynnissä olevaa lakkoa tärkeänä heidän tulevaisuutensa kannalta. He kertovat myös harkinneensa alan vaihtamista jo kesken opintojen.

13.4. 6:00

Aamulehti

Lakon oli pakko alkaa, jotta hoitajapulaan ja työehtoihin saadaan muutoksia, sanoo sairaanhoitajaopiskelija Mona Ristikartano. Hän on Tamkin terveysalan opiskelijoiden Piraten puheenjohtaja.

Hoitoalan kriisi näkyy myös alaa opiskelevien nuorten tulevaisuudensuunnitelmissa. Aamulehti kysyi Tamkin sairaanhoitajaopiskelijoiden ajatuksia hoitoalan kriisistä. Selvästi suurin osa vastanneista on miettinyt alan vaihtoa opintojen aikana. Ainejärjestön viestintäkanavissa lähetettyyn kyselyyn vastasi 51 opiskelijaa. Yhteensä opiskelijoita on päivätoteutuksessa noin 1 100.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut