Lukio hieman ammatillista koulutusta suositumpi kevään yhteishaussa

Peruskoulun päättävillä on nyt velvollisuus hakea jatkokoulutukseen.

23.3. 18:24

Tiistaina päättyneessä perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaussa oli lähes 76  000 hakijaa. Yhteishaku uudistui tänä vuonna siten, että kaikkiin perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin haettiin samassa haussa aiempien erillisten hakujen sijaan.

Perusopetuksen päättäviä on tänä keväänä kaikkiaan lähes 62  000, joista lähes 61  000 haki yhteishaussa. Oppivelvollisuuslakia uudistettiin viime vuonna siten, että peruskoulun päättävillä on nyt velvollisuus hakea jatkokoulutukseen.

Erityiseen tukeen oikeutetut hakivat ahkerasti

Peruskoulun päättävistä 95 prosenttia haki lukioon tai ammatilliseen koulutukseen. Perusopetuksen päättävistä hakijoista haki ensisijaisesti ammatilliseen koulutukseen 42 prosenttia ja lukioon 53 prosenttia. Aloituspaikkoja on haettavana ammatillisissa perustutkinnoissa ja lukioissa yhteensä noin 79  000.

Vaativana erityisenä tukena järjestettävien koulutusten suosio kasvoi huimasti. Niihin haki ensisijaisesti 9  200 hakijaa. Hakijoita oli yli 5  500 enemmän kuin viime vuonna.

Erityiseen tukeen ovat oikeutettuja opiskelijat, joilla on vaikeita oppimisvaikeuksia tai vaikea vamma tai sairaus, joiden vuoksi opiskelija tarvitsee yksilöllistä, laaja-alaista ja monipuolista tukea.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut