Akateemisen kyykän MM-kilpailut palaavat Tampereelle koronatauon jälkeen – Opiskelijat innoissaan: ”Odotamme hyvän mielen tapahtumaa”

Vuoden tauon jälkeen akateemisen kyykän MM-kilpailut pelataan jälleen Hervannassa. Alun perin helmikuulle suunniteltu tapahtuma siirrettiin maaliskuulle ravintolarajoitusten kevennyttyä.

Akateemisen kyykän MM-kilpailut pelattiin Tampereella viimeksi vuonna 2020. Kuvassa Ville Tamminen pelaa pro-sarjassa joukkueensa Kolmi ja puoli miestä kanssa helmikuussa 2020.

11.3. 7:00

Aamulehti

Akateemisen kyykän MM-kilpailut pelataan Tampereella lauantaina 12. maaliskuuta 2022. Tapahtuma on yksi Suomen suurimmista opiskelijatapahtumista keräten vuosittain noin 4 000 kävijää. Osallistujia odotetaan tänä vuonna 4 000–5 000 ympäri Suomea. Kisapaikkana toimii Tampereen yliopiston Hervannan kampus ja Hermian alue.

Tapahtuma peruttiin viime vuonna koronapandemian vuoksi. Akateemisen kyykän MM-kisojen 2022 päävastaavan Emma Väreen mukaan opiskelijat odottavat innolla pääsyä suureen opiskelijatapahtumaan pitkän ajan jälkeen.

”Odotamme hyvän mielen tapahtumaa. Opiskelijat ovat innoissaan. Jatkuvuuden kannalta on todella tärkeää, että pystymme nyt järjestämään tapahtuman, ettei tule kahden vuoden taukoa”, Väre sanoo.

Jatkoja vietetään Tampereen keskustassa kolmessa yökerhossa: Ravintolamaailmassa, Bricksissä ja Supper Clubissa. Jatkopaikkojen ovet avautuvat kello 21, ja puolenyön jälkeen Ravintolamaailman juhlatunnelmaa saapuu nostattamaan Beatwave. Supper Clubissa juhlijoita tanssittaa puolestaan Ege Zulu ja Bricksissä DJ Vicky ja Mumin.

Väre kertoo, että tapahtumaa siirrettiin kuukaudella, sillä helmikuussa koronarajoitukset vaikuttivat vielä tapahtuman järjestämiseen. ”Mukavaa, että yökerhot ovat nyt auki. Siitä on melko pitkä aika, kun opiskelijat ovat päässeet yökerhoon”, Väre sanoo.

Väre ilmaisee huolensa viikonlopun lumitilanteesta akateemisen kyykän ollessa talvilaji, mutta tapahtumaa ei kuitenkaan aiota enää siirtää.

”Lauantaille näyttää plussaa ja auringonpaistetta, mutta kyllä tämä nyt pidetään siitä huolimatta”, Väre toteaa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut