Syksyn ylioppilaista yksi kirjoitti 8 laudaturia - Opiskelu - Aamulehti

Tampereen klassillisesta lukiosta kirjoitettiin 8 laudaturin tulos

Korkeimmat kokonaispisteet saanut kirjoitti 6 laudaturia ja 3 eximiaa Ressun lukiosta Helsingistä.

Syksyn ylioppilastutkinnon tulokset lähetetään lukioihin tänään Ylioppilaslakki

11.11. 10:18 | Päivitetty 11.11. 11:45

Helsinki

Syksyn ylioppilaista yksi kirjoitti kahdeksan laudaturia. Ylioppilastutkintolautakunnasta kerrotaan, että tulos kirjoitettiin Tampereen klassillisesta lukiosta.

Syksyn ylioppilailla korkein arvosanapistemäärä eli kokonaistulos muodostuu 6 laudaturista ja 3 eximiasta, jonka sai yksi henkilö. Tämä tulos kirjoitettiin Ressun lukiosta Helsingistä.

Lisäksi Ressun lukiosta kirjoitettiin seitsemän laudaturin ja yhden eximian tulos. Samaan tulokseen ylsi yksi kokelas Lahden lyseosta. Pelkästään seitsemän laudaturia kirjoitettiin Oulunkylän yhteiskoulusta Helsingistä, Tampereen lyseon lukiosta ja kahdesti Ressun lukiosta.

Tutkintolautakunnan mukaan tänä syksynä valmistuu noin 4  200 uutta ylioppilasta. Uusista ylioppilaista noin 200 on suorittanut tutkinnon pakolliset kokeet jo aiemmin, mutta saanut opintonsa valmiiksi vasta syksyn aikana. Lisäksi ylioppilaita valmistuu lisää vielä syksyn aikana, kun he saavat puuttuvat opintonsa suoritettua.

Syksyn ylioppilastutkinnon kokeisiin ilmoittautui kaikkiaan noin 45  300 kokelasta, mutta luvussa on mukana sekä tutkinnon eri vaiheissa olevia kokelaita että sellaisia kokelaita, jotka uusivat hyväksyttyjä tai hylättyjä kokeita tai täydentävät tutkintoaan.

Päivitys 11.11.2021 kello 10.20: Päivitetty tiedolla, että 8 laudaturia kirjoitettiin Tampereen klassillisessa lukiossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut