Lääketieteen opinnot ulkomailla: Mirel Heinonen opiskelee lääkäriksi Riiassa - Opiskelu - Aamulehti

Mirel Heinonen muutti unelma-ammattinsa perässä ulkomaille – kun paikka lääketieteellisessä varmistui, tuli itku: ”Se, että voin joskus pelastaa jonkun hengen, tuntuu käsittämättömältä”

Kun Mirel Heinonen ajoi isänsä kanssa Riikaan elokuussa, autoon oli pakattu Ikean Kallax-hylly, poikaystävältä joulu­lahjaksi saatu ukulele ja muut tärkeimmät asiat. Nyt hän rakentaa uutta elämää Latvian pääkaupungissa lääketieteen opiskelijana.

Mirel Heinonen aloitti tänä syksynä opinnot Rigas Stradina Universitate -yliopistossa Latvian pääkaupungissa Riiassa. Opinnot suoritetaan kokonaan englanniksi. Hän vieraili yliopistokampuksella ensimmäistä kertaa lokakuun ensimmäisellä viikolla.

19.10. 7:07

Aamulehti

Mirel Heinonen sai heinäkuussa kuvakaappauksen Latvian pääkaupungin kartasta. Riiassa asuva lääketieteen opiskelija oli piirtänyt kuvaan kaksi ympyrää, jotka osoittivat, minne opiskelijat ovat keskittyneet.

Kuvakaappauksesta tuli Heinosen ohjenuora, kun hän ryhtyi etsimään itselleen asuntoa vieraasta maasta. Hän oli vain pari viikkoa aiemmin saanut kuulla tulleensa hyväksytyksi Rigas Stradina Universitate -yliopistoon. Lääketieteen opinnot odottivat kaupungissa, jossa Heinonen oli käynyt vain kerran lukiolaisryhmän mukana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut