Oletko hankkinut aurinkopaneelit tavalliseen omakotitaloon? Vastaa Aamulehden kyselyyn

Kriisitalvi on saanut suomalaiset etsimään uusia tapoja säästää sähkön hinnassa, ja yhä useampi suunnittelee aurinkopaneelien hankkimista. Teemme aiheesta juttua. Kerro meille kokemuksesi aurinkosähköstä.

Aurinkosähkön pientuotanto on kasvanut voimakkaasti Suomessa muutaman viime vuoden aikana. Tämä hulppea järjestelmä kuvattiin vuonna 2022.

7.3. 10:24

Aamulehti

Yhä useamman omakotitalon tai kesämökin katolla paistattelee aurinkopaneeleja. Aurinkosähkön pientuotanto on ollut viime vuosina kovassa kasvussa, ja esimerkiksi vuosien 2019 ja 2021 välillä kapasiteetti lähes kaksinkertaistui.

Lue lisää: Tämän verran maksat sähköstä, polttoaineesta ja ruoasta tänä vuonna, katso tuoreimmat arviot – Sähkön hinta laskee kesäksi, mutta ensi talvesta voi jälleen tulla kova

Samaan aikaan aurinkopaneelien hinnat ja niiden asennusjonot ovat kasvaneet voimakkaasti.

Aamulehti tekee nyt aiheesta juttua. Keräämme pirkanmaalaisilta lukijoiltamme kokemuksia aurinkopaneelien asentamisesta ja niiden tuottamista hyödyistä. Mitä paneelit ja niiden asentaminen maksoivat? Kuinka paljon niistä saa sähköä? Paljonko sähkölasku pienenee, ja koska paneelit maksavat itsensä takaisin?

Kerro kokemuksistasi myös, jos oletkin asentanut aurinkokeräimiä lämmöntuotantoon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut