Opiskelija, miten hintojen nousu vaikuttaa talouteesi? Vastaa kyselyyn

Aamulehti selvittää, miten hintojen nousu vaikuttaa opiskelijoiden talouteen ja tekee aiheesta juttua.

Tampereen yliopiston matematiikan ja tilastotieteen fuksit Saana Kaidesoja (vas.), Stella Tuomaala, Joonas Koponen ja Ilona Timonen tutustuivat uusiin opiskelijatovereihinsa Sorsapuistossa orientaatioviikolla elokuussa. Kesän jälkeen kuluttajahinnat ovat nousseet Suomessa rajusti.

10.1. 11:06

Aamulehti

Opiskelija, kerro meille, onko hintojen nousu vaikuttanut taloustilanteeseesi? Ovatko asuin-, ruoka-, tai muut kulusi nousseet? Mitä olet tehnyt selvitäksesi tilanteesta? Aamulehti tekee juttua aiheesta.

Kerro kokemuksesi vastaamalla verkkokyselyyn tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen annastiina.salonen@aamulehti.fi. Julkaisemme opiskelijoiden kokemuksia jutussa.

Jätä yhteystietosi kyselyn lopussa. Käytämme jutussa vain niiden kirjoittajien kommentteja, joiden nimi ja yhteystiedot ovat toimituksen tiedossa. Tiedot jäävät vain toimituksen tietoon.

Jos osallistut kyselyyn sähköpostilla, vastaa viestissäsi näihin kysymyksiin: Onko hintojen nousu vaikuttanut arkeesi? Jos on, kerro miten.

Mistä tulosi koostuvat? Kuinka paljon ovat asumis- ja ruokakulusi kuukaudessa? Kuinka paljon rahaa jää käytettäväksi muuhun?

Ruoka: Oletko muuttanut sitä, mitä ostat kaupasta, kuinka usein syöt ulkona tai kuinka usein syöt opiskelijaravintolassa? Oletko joutunut turvautumaan ruoka-apuun?

Asuminen: Ovatko asuinkustannuksesi nousseet? Jos ovat, kerro kuinka paljon. Asutko yksin vai yhdessä jonkun kanssa? Asutko opiskelijasäätiöllä, vuokralla yksityisellä vai omistusasunnossa?

Toimeentulo: Oletko hankkinut hintojen nousun vuoksi lisätuloja? Oletko mennyt töihin, tehnyt enemmän töitä tai nostanut lainaa? Saatko nousseisiin kuluihin taloudellista apua lähipiiriltäsi (keneltä?) tai muualta, esimerkiksi Kelasta?

Kerro sähköpostissa myös nimesi, koulusi, paikkakuntasi sekä yhteystietosi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut