Muistisairaalle pariskunnalle myytiin tarpeeton lämmitys­järjestelmä yli 16 000 eurolla: ”Vanhempani eivät ymmärrä, mikä se on” – Yritys ei halua perua kauppaa

Mänttä-Vilppulassa asuva iäkäs pariskunta tuskin oppii koskaan käyttämään vesi-ilmalämpöpumppuaan. Koti lämpenee yhä öljyllä ja puulla, mutta maksettavana on kallis lasku uudesta laitteesta. Myyjäyrityksen mukaan ei ollut syytä epäillä, etteikö pariskunta olisi ymmärtänyt sopimusta. Kilpailu- ja kuluttajavirasto saa vuodessa noin tuhat kotimyyntiä koskevaa yhteydenottoa. Vuodenvaihteessa kuluttajansuojalakiin tulee merkittävä muutos.

Aamulehti kuvasi iäkkäälle pariskunnalle myydyn vesi-ilmalämpöpumpun ulkoyksikön omakotitalon pihassa Mänttä-Vilppulassa syyskuussa. Pariskunnan poika kertoo, että hänen vanhempansa eivät käytä laitetta.

18.9. 6:00 | Päivitetty 18.9. 21:40

Aamulehti

Mänttä-Vilppulassa asuvalle iäkkäälle, muistisairaalle pariskunnalle myytiin kotimyyntinä vesi-ilmalämpöpumppu loppuvuodesta 2020.

Pariskunnan pojan mukaan hänen vanhempansa olivat molemmat kaupantekohetkellä oikeustoimikelvottomia, mutta myyjä solmi sopimuksen silti. Aamulehti ei julkaise pojan nimeä, koska jutussa käsitellään hänen vanhempiensa yksityisiä ja arkaluonteisia terveystietoja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut