Tässä pikkuruisessa laitteessa tamperelainen Aleksi Kopponen säilyttää kryptovarallisuuttaan: ”Vaikea kuvitella tulevaisuutta ilman kryptovaluuttoja” – Esittelemme viisi virtuaalivaluuttaa

Kryptomaailmasta löytyy paljon muutakin kuin Bitcoin. Dogecoinin tarina alkoi vitsistä, kun taas Ripple on varoittava esimerkki laittomasta arvopaperista. Ethereum on ekosysteemi, jonka päälle rakentuvat esimerkiksi Aave ja Uniswap. Puhekielessä kaikki nämä ovat kryptovaluuttoja. Kuinka paljon tavallisen ihmisen pitää ymmärtää teknologioista niiden taustalla? Kokosimme kattavan tietopaketin.

Muutama Aleksi Kopposen ystävä menetti vuonna 2014 bitcoineja Mt. Gox -vaihtopörssin huijauksessa. Siksi hän tahtoo säilyttää omaisuutensa privaattiavaimia fyysisessä laitteessa, johon kukaan muu ei pääse käsiksi. ”Olen luonteeltani sellainen, etten oikein luota palveluntarjoajiin.”

Aamulehti

Tamperelainen Aleksi Kopponen heiluttelee kädessään pientä USB-tikun näköistä laitetta. Se on turvalompakkolaite Ledger Nano S, jossa Kopponen säilyttää privaattiavaimia, joilla pääsee käsiksi hänen kryptovaluuttoihinsa.

Osa hänen krypto-omaisuudestaan on palveluntarjoajilla, jotka hallinnoivat hänen varallisuuttaan. Se on käytännöllistä, jos treidaa eli käy kauppaa kryptovaluutoilla. ”Tämän laitteen ansiosta kukaan ei pääse hakkeroimaan tai varastamaan varallisuuttani internetissä, toisin kuin erilaisilla kaupankäyntialustoilla on tapahtunut menneisyydessä”, Kopponen kertoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut