Tällaisen lainan tavallinen pirkanmaalainen ottaa omakotitalon rakentamiseen: summa noussut dramaattisesti 10 vuodessa – pankki kertoo yleisestä tilanteesta, joka on monelle ikävä yllätys

Omakotitalojen rakentamista varten otettu laina on Pirkanmaalla nyt keskimäärin 100 000 euroa suurempi kuin vuonna 2011. Tämän vuoden keväällä talopakettien hinnat ovat nousseet nopeasti, ja lainasummia on jouduttu tarkistamaan ylöspäin.

Tamperelaiset Kalle ja Emma Kankare kävivät Asta-messuilla tutustumassa kodinkoneisiin. – Meillä on taloprojekti lähdössä liikkeelle Vesilahdella. Rakennamme sinne alemman hinnan takia: saatiin reilun kokoinen, 1 500-neliöinen tontti 30 000 eurolla, he kertovat. Kokonaisbudjetti on 320 000 euroa, ja talosta tulee 150-neliöinen. Perheen on tarkoitus muuttaa valmistaloon viimeistään kesäkuun alussa 2022.

3.9.2021 17:48

Aamulehti

Perjantaina Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa avattiin Pirkanmaan suurin asumisen, rakentamisen ja remontoinnin messutapahtuma Asta-messut.

Kysyimme messujen alkaessa viideltä pankilta, millaisia lainoja Pirkanmaalla nostetaan omakotitalon rakentamista varten. Selvitimme pankeilta myös, mikä on omakotitalon rakentamisen tavallinen budjetti.

Mikä?

Asta-messut

Asumisen Asta-messut järjestetään Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa 3.–5. syyskuuta.

Messut ovat avoinna kaikkina messupäivinä kello 10–17.

Tänä vuonna Astan teemoina ovat remontointi, arjen luksus ja tulevaisuuden asuminen. Lisäksi uutena teemana on vapaa-ajan asuminen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut