Ensiasunnon ostaminen: Näin suuri laina keskimäärin nostetaan - Oma raha - Aamulehti

Tällaisista ensiasunnoista kilpaillaan nyt rajusti Tampereella – Parikymppiset Liisi Rajala ja Santeri Hatakka löysivät täydellisen unelmakodin Vuoreksesta: ”Kyllä oma on oma”

Selvitimme, kuinka paljon ensiasunnon ostajat nostavat lainaa Tampereella ja mitä tavanomaisella lainasummalla saa. Kiinteistönvälitysfirman osakas Mentor Orllati kertoo, että vanhojen suosikkien rinnalle on noussut uusia suosittuja asuinalueita. Liisi Rajala ja Santeri Hatakka löysivät kaikki kriteerit täyttävän ensiasunnon Vuoreksesta.

Liisi Rajala ja Santeri Hatakka asuvat nyt ensimmäistä talvea ensiasunnossaan Tampereen Vuoreksessa. He ehtivät asua yhdessä vuokra-asunnoissa vajaan parin vuoden ajan ennen kuin ostivat oman kodin.­

31.1. 7:01

Aamulehti

Asunto oli niin hyvä, ettei toista tai kolmatta näyttöä tarvittu. Liisi Rajala ja Santeri Hatakka tiesivät heti Tampereen Vuoreksessa sijaitsevaan rivitalokolmioon astuttuaan, että se olisi heidän tuleva kotinsa.

Rajala kertoo, että aiemmin vuokralla asuessa lapsuudenkoti oli koti ja vuokra-asunto kämppä. Nyt uudella kotiovella tuntuu oikeasti siltä, että tulee kotiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?