Tamperelaiset opiskelijat eivät pelästyneet pörssiromahdusta. - Oma raha - Aamulehti

Tamperelainen opiskelijapariskunta on laittanut osakkeisiin 7 000 euroa tänä vuonna – Pörssiromahdus oli opettavainen kokemus: ”Ei tällaista kannata säikähtää”

Koronaviruksesta seurannut pörssiromahdus oli lyhyt mutta intensiivinen. Aloitteleva sijoittajasukupolvi saattoi säikähtää, vaikka kokemuksesta voi oppia ja matalia kursseja kannattaa hyödyntää. Parikymppiset tamperelaiset Matias Alanko ja Kaisa Ojaniemi neuvovat, kuinka pitää pää kylmänä, kun osakesalkun arvo heiluu.

Matias Alanko opiskelee englannin opettajaksi, Kaisa Ojaniemi tradenomiksi. Sijoittaminen on heille yhteinen harrastus, rahallinen turva pelkkää bonusta.­

18.5.2020 6:59 | Päivitetty 18.5.2020 7:45

Aamulehti

Helmikuussa 2020 pörssissä menee lujaa. Kauppa käy, ennätykset paukkuvat, ja kansainväliset osakeindeksit ovat huipussaan.

Sitten Kiinan Wuhanista alkaa tihkua tietoa mystisestä koronaviruksesta ja epidemia leviää maapallolla. Markkinat syöksyvät laskuun. Pörssit ympäri maailmaa romahtavat kuin dominonappulat. Lasku tuntuu loputtomalta, ja moni aloitteleva osakesäästäjä säikähtää. Monet spekuloivat tilannetta, myyvät omistuksiaan tai vetäytyvät kokonaan pois markkinoilta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?