Aleksander Barkov teki historiaa, kun Florida jyräsi NHL-finaaleihin: ”Vau, en tiennyt”

Florida Panthers eteni Stanley Cupin loppuotteluihin.

Aleksander Barkov sai käsiinsä NHL:n itäisen konferenssin voittajajoukkueen palkinnon.

Sunrise

Aleksander Barkov on ensimmäinen suomalainen kapteeni, jonka joukkue pelaa NHL:n loppuotteluissa. Florida Panthersin finaalipaikka ratkesi varhain torstaiaamuna Suomen aikaa, kun se löi Carolina Hurricanesin kotonaan.

Neljäs ottelu oli aiempien tapaan tasainen maalin peli, joka olisi voinut kääntyä kumpaan suuntaan tahansa.

Mutta kuten kaikki aiemmat, tämäkin kääntyi nimenomaan Floridalle. Florida vei lopulta voiton maalein 4–3. Sarja meni poikki puhtaasti voitoin 4–0.

Voittomaalin teki Matthew Tkachuk 4,3 sekuntia ennen loppusummeria. Barkov (0+2) syötti maalin. Florida sai ylivoiman 57 sekuntia ennen loppua, kun Carolinan kapteenille Jordan Staalille tuomittiin kakkonen kampituksesta.

Hurricanes oli aiemmin ottelussa noussut tasoihin 0–2- ja 2–3-tappioasemista. Teuvo Teräväinen teki Carolinan 2-2-tasoituksen kevään ainoalla pudotuspelimaalillaan.

Carolinaa moukaroitiin ottelun aikana kovalla kädellä. Ykköspakki Jaccob Slavin loukkaantui avauserässä Sam Bennettin rajusta taklauksesta. Myös profiilihyökkääjä Stefan Noesenin peli loppui ensimmäiseen erään.

Martin Necas kävi toisessa erässä pukuhuoneen puolella paikattavana mutta kykeni vielä palaamaan peliin.

Panthers ei ole historiansa aikana voittanut Stanley Cupia. 30-vuotias seura on pelannut loppuotteluissa kerran, kesällä 1996.

Barkov ja Floridan joukkue eivät arastelleet juhlia Prince of Wales Trophyn eli itäisen konferenssin voittajan pokaalin kanssa, vaikka vanhan taikauskon mukaan pyttyyn ei pitäisi koskea.

Barkov hymyili lehdistötilaisuudessa saatuaan tietää olevansa ensimmäinen suomalaiskapteeni NHL:n loppuotteluissa.

”Vau, en tiennyt. Se merkitsee minulle paljon. Hankala selittää nyt mitään syvällisemmin, tuntuu vain mahtavalta. Ehkä kauden tai uran jälkeen tajuan paremmin, mitä tässä on todella tapahtunut”, Barkov sanoi.

Florida nousi pudotuspeleihin runkosarjan viimeisenä joukkueena eli idän 8. parhaana. Se on kaatanut nyt Bostonin, Toronton ja Carolinan. Vastaan tulee Vegas tai Dallas, joista ensin mainittu johtaa sarjaa 3–0 ja voi varmistaa finaalipaikkansa ensi yönä Suomen aikaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut