NHL-superlupaus Connor Bedardin tuleva seura ratkesi varauslotossa – kausikortteja myytiin hetkessä miljoonilla

Chicago Blackhawks heikensi viime kesänä joukkuettaan rajuin peliliikkein ja voitti nyt NHL:n varausloton.

Connor Bedard kantaa massiivisia odotuksia harteillaan.

Chicago Blackhawks sai ensimmäisen varausvuoron NHL:n tulevan kesän varaustilaisuuteen.

Näin voidaan pitää käytännössä varmana, että superlupaus Connor Bedard pelaa ensi kaudella Chicagossa.

Blackhawksin nousun ansiosta Anaheim Ducks putosi varausjärjestyksessä toiseksi ja Columbus Blue Jackets kolmanneksi.

NHL ei näytä etukäteen suoritettua lottopalloarvontaa suorana, vaan tv-lähetyksessä liigan varakomissaari Bill Daly veti vain vuorotellen esiin joukkueita omille paikoilleen sijasta 16 alaspäin.

Ohjelma meni mainoskatkolle ennen kolmen viimeisen kortin paljastamista, mutta NHL Networkin tv-juontaja Kevin Weekes ilmoitti jo tässä vaiheessa Columbuksen pudonneen kolmospaikalle. Tämä herätti laajaa hämmennystä katsojissa, sillä Blue Jacketsin kohtaloa ei ollut vielä näytetty.

”Näytti aika selvältä siinä vaiheessa, mitä oikein tapahtuu”, Columbuksen GM Jarmo Kekäläinen kommentoi tapahtunutta.

Viimeksi Chicago varasi ensimmäisenä vuonna 2007, jolloin se valitsi Patrick Kanen. Kane voitti Blackhawksissa kolme Stanley Cupia ennen kuin hänet kaupattiin keväällä New York Rangersiin.

Tieto Bedardin tulosta näkyi Chicagossa välittömästi. Surkea pelillinen suorittaminen oli viime kaudella johtanut siihen, että Blackhawksin pelien täyttöaste oli NHL:n huonoimpia.

Paikallislehti Chicago Sun-Timesin Blackhawksia seuraava toimittaja Ben Pope kertoi Twitterissä, että seura myi varausloton voittamisen jälkeen kausikortteja puolessatoista tunnissa 2,5 miljoonan dollarin edestä.

Kekäläinen sanoi, että ykkösvaraus oli luonnollisesti toiveissa, mutta myös kolmosvuorolla seura saa todellisen huippupelaajan. Kekäläinen mainitsi, että ykkösvarausvuorolla joukkue olisi saanut mitä ilmeisimmin pelaajan, joka on valmis NHL-pelaaja jo ensi kaudella. Tällä hän tarkoitti Bedardia.

Bedardin jälkeen lupaavimpina pelaajina kesän varaustilaisuudessa pidetään Adam Fantillia, Leo Carlssonia, Will Smithiä, Zach Bensonia ja Matvei Mitškovia.

”Saamme pelaajan, joka muuttaa seuran suunnan ja auttaa meidät uudelle tasolle. Sitä ei vielä tiedä, kauanko se ottaa aikaa vai onko vaikutus välitön”, Kekäläinen totesi.

Hän mainitsi Alex Pietrangelon esimerkin. St. Louis Blues, jonka vara-GM Kekäläinen silloin oli, varasi Pietrangelon vuoden 2008 varaustilaisuudessa neljäntenä pelaajana.

Vakiokokoonpanon NHL-mies Pietrangelo oli kolme vuotta myöhemmin, jolloin monipuolinen puolustaja teki takalinjoilta 79 ottelussa 43 pistettä. Nykyään Vegasissa kiekkoileva Pietrangelo oli Bluesin mestarijoukkueen kapteeni 2019.

Varaustilaisuus järjestetään Nashvillessä 28–29. kesäkuuta.

Fakta

NHL:n kesän 2023 varausjärjestys

 1. Chicago

 2. Anaheim

 3. Columbus

 4. San Jose

 5. Montreal

 6. Arizona

 7. Philadelphia

 8. Washington

 9. Detroit

 10. St. Louis

 11. Vancouver

 12. Arizona (Ottawa)

 13. Buffalo

 14. Pittsburgh

 15. Nashville

 16. Calgary

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut