Aleksander Barkovin Florida on lähellä toista sensaatiota – Miro Heiskanen loukkaantui: ”Aika paha haava”

Panthers voi tukahduttaa Maple Leafsin unelmat jo ottelusarjan neljännessä pelissä.

Sam Reinhart (oik.) ratkaisi Floridalle jatkoaikavoiton sunnuntain ja maanantain välisen yön kamppailussa.

STT

Florida Panthers laittoi 3–2-jatkoaikavoitollaan Toronto Maple Leafsin ankarasti ahdinkoon jääkiekkoliiga NHL:n pudotuspelien toisella kierroksella. Panthers johtaa ottelusarjaa voitoin 3–0, ja sillä on tilaisuus varmistaa välieräpaikka torstain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Sam Reinhart ratkaisi sunnuntain ottelun jatkoajan ensimmäisellä laukauksella, kun lisäaikaa oli pelattu kolme minuuttia. Reinhart syötti kiekon päädyn kautta Anton Lundellille, joka passitti kiekon takaisin maalin taakse, mistä Reinhart pääsi kiepahtamaan maalin edustalle.

Toronton maalivahti Joseph Woll häkeltyi nopeista siirroista eikä ennättänyt peittämään Reinhartin laukausta.

Panthersin päävalmentaja Paul Maurice juhli kolmosketjunsa onnistumisesta.

”Olen iloinen Reinhartin puolesta. Hän on pelaaja, joka kohtaa mielellään kolmosketjun vastuun kehittyvien pelaajien (Lundell ja Eetu Luostarinen) rinnalla”, Maurice kertoi NHL:n nettisivuilla.

”Heidän kanssaan ei ole itsekkyysongelmia, eikä ole tarvinnut kertaakaan keskustella peliajasta. Hienoa, kun he saivat työstään tällaisen palkinnon.”

Toronton ykkösvahti Ilja Samsonov loukkaantui toisen erän alussa törmäyksessä omaan puolustajaan. Tähtihyökkääjä Auston Matthews ei ole tehnyt ottelusarjassa Floridaa vastaan yhtään maalia.

New Jersey Devils kavensi ottelusarjassa Carolina Hurricanesia vastaan voitot 1–2:een, kun se kahmaisi kotikentällään 8–4-voiton.

Kotijoukkue ennätti ottelussa neljän maalin johtoon ennen kuin Sebastian Aho yritti käynnistellä Hurricanesin takaa-ajoa 1–4-kavennusmaalillaan. Jack Hughes viimeisteli Devilsille kaksi maalia ja hänelle merkittiin ottelusta myös syöttöpiste.

”Olemme taas ihan hyvässä tilanteessa. Meillä on mahdollisuus tasoittaa sarja toisessa kotipelissämme, kunhan olemme valmiina peliin heti, kun kiekko putoaa jäähän”, Hughes arveli.

Hughes korosti ensimmäisen maalin tärkeyttä.

”Carolina ei ota johtoasemassa mitään riskejä”, Hughes totesi.

”Takaa-ajoasemassa se joutuu avaamaan peliään, mikä antaa meille tilaisuuksia. Se nähtiin tämän päivän pelissä.”

Hurricanesin maalivahti Frederik Andersen päästi 12 laukauksesta neljä maalia, ja valmentaja otti hänet vaihtoon toisen erän alussa.

Seattle Krakenin 7–2-ryöpytys Dallas Starsia vastaan alkoi puolustaja Miro Heiskasen loukkaantumisesta. Heiskanen sai kiekon kasvoihinsa, ja Jordan Eberle suti maalinedustatilanteesta Krakenin ensimmäisen maalin toisen erän alussa.

Kotijoukkue ratkaisi sen jälkeen ottelun sähäkkään tahtiin, sillä Eeli Tolvanen vei erän lopulla Krakenin jo 5–1-johtoon. Tolvanen sai vielä syöttöpisteen Justin Schultzin 7–2-maalista.

Jani Hakanpää viimeisteli Starsin 2–6-lohtumaalin. Heiskanen ei palannut kentällä loukkaantumisensa jälkeen.

”Aika paha haava. Sen enempää en tiedä. Tarkistetaan tilanne maanantaina”, Dallasin valmentaja Peter DeBoer kertoi Heiskasen tällistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut