Edmontonin saksalaistähti teki historiaa NHL-jäillä – uhkaa Jari Kurrin nimissä olevaa ennätystä

Leon Draisaitl on viimeistellyt ottelusarjan kahdessa ensimmäisessä ottelussa kuusi maalia.

Leon Draisaitl on aloittanut ottelusarjan Vegas Golden Knightsia vastaan hurjalla tavalla.

STT

Edmonton Oilersin saksalaistähti Leon Draisaitlin maalitulvalle ei näy loppua. Hän teki jääkiekon NHL:n pudotuspelien toisen kierroksen avausottelussa neljä maalia ja osui kahdesti sunnuntain vastaisena yönä, jolloin Edmonton murjoi Vegas Golden Knightsin maalein 5–1 ja tasoitti otteluvoitot 1–1:een.

NHL:n verkkosivujen mukaan Draisaitlista tuli sarjan historian ensimmäinen pelaaja, joka on summannut kuusi maalia pudotuspelisarjan kahdessa ensimmäisessä ottelussa.

”Hän pelaa uskomattomalla tasolla. En ole varma, miksi kukaan olisi yllättynyt tällä hetkellä”, Edmontonin kapteeni Connor McDavid suitsutti.

McDavidia pidetään maailman parhaana pelaajana, mutta hän sysäsi ainakin osan tittelistä monivuotiselle ketjukaverilleen.

”Hän on monina iltoina maailman paras pelaaja ja on näyttänyt sen säännöllisesti.”

Draisaitl vei Edmontonin johtoon ylivoimalla ottelun kolmannella minuutilla ja teki 4–0-lukemat avauserän lopussa. Saksalaisen täysosumien välissä Evan Bouchard (1+1) osui ylivoimalla ja McDavid (2+1) alivoimalla. Zach Hyman rohmusi kolme syöttöpistettä.

McDavid viimeisteli toisessa erässä vielä yhden ylivoimamaalin. Ivan Barbashev teki kotijoukkueen 1–5-kavennuksen päätöserän alussa.

Jäähyjen sävyttämässä ottelussa erikoistilannepelaaminen nousi tärkeään rooliin. Edmonton teki työnsä paremmin. Pudotuspeleissä joukkue on hyödyntänyt ylivoimansa 56 prosentin varmuudella.

”On iso juttu voittaa erikoistilannepelaaminen. Se on todella hyvää pudotuspeleissä, ja erikoistilannepelaamisella voi voittaa otteluita. Luotamme erikoistilannepelaamiseemme, mutta teemme myös paljon hommia (tasaviisikoin), jotta saisimme ylivoimamahdollisuuksia”, Draisaitl sanoi.

Edmontonin kärkiyksilöistä McDavid hurmaa vauhdillaan ja härkämäinen Draisaitl voimallaan. Taitavaa ja juonikasta kaksikkoa on vaikea pitää kurissa.

”Olemme vaikea joukkue puolustaa. Kun saamme paikat, yritämme hyödyntää ne”, viidennessä peräkkäisessä ottelussa maalin tehnyt 27-vuotias saksalainen sanoi.

Draisaitl on rohmunnut kaikkiaan kahdeksassa pudotuspeliottelussa pisteet 13+4=17.

Edmontonin seurahistoriassa Jari Kurri pitää yksien pudotuspelien maaliennätystä 19 kevään 1985 maalitulvallaan. Hän jakaa tuolla maalimäärällä NHL:n yksien pudotuspelien ennätyksen Philadelphia Flyersin Reggie Leachin kanssa. Leach teki 19 maalia 1976.

Kurri teki Draisaitlia korkeamman maalimäärän myös 1987 (15), 1984 (14) ja 1988 (14). Seurahistoriassa myös Wayne Gretzky 1985 (17), Craig Simpson 1990 (16), Mark Messier 1983 (15), Glenn Anderson 1987 (14) ja Fernando Pisani 2006 (14) ovat Draisaitlin edellä yksien pudotuspelien maalimäärissä.

Edmonton pääsee seuraavaksi kotiyleisön eteen ja isännöi Vegasia tiistain ja torstain vastaisina öinä Suomen aikaa. Jatkopaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut