Leijonat saa kovan NHL-vahvistuksen Tampereen MM-kisoihin

Toimittaja Dan Rosenin mukaan Kaapo Kakko vahvistaa Suomen MM-joukkuetta.

Kaapo Kakko vahvistaa Leijonia.

| Päivitetty

Suomen jääkiekkomaajoukkue on saamassa kovan NHL-vahvistuksen ensi viikolla käynnistyviin MM-kotikisoihin.

NHL.comin toimittaja Dan Rosen kirjoitti Twitterissä, että New York Rangersin Kaapo Kakko aikoo liittyä Leijonien vahvuuteen.

”Kaapo Kakko pelaa Suomen joukkueessa MM-kisoissa. Hän sanoo myös ajattelevansa, että hänen on aika saada lisää peliaikaa ja ylivoimavastuuta Rangersissa”, Rosen kirjoittaa.

Jääkiekkoliitto vahvisti Kakon saapumisen myöhemmin keskiviikkona. Kakko liittyy Leijonien mukaan, kun Suomen joukkue kokoontuu tiistaina 9. toukokuuta Tampereelle.

”Hienoa, että saamme Kakon mukaan muutaman vuoden tauon jälkeen. Joukkueen palaverit on nyt pidetty ja virallinen lupa joukkueelta liittyä mukaan saatu”, GM Jere Lehtinen iloitsee tiedotteessa.

Kakon, 22, päättynyt kausi NHL:ssä oli hänen uransa paras. Turkulainen pelasi ensi kertaa urallaan täyden 82 ottelun runkosarjan ja tehtaili 18+22=40 tehopistettä.

Pudotuspeleissä Rangersin tie katkesi ensimmäisellä kierroksella New Jersey Devilsiä vastaan kiivaan seitsemän ottelun sarjan päätteeksi.

MM-turnaus olisi Kakolle uran toinen. Hän juhli maailmanmestaruutta vuonna 2019 Bratislavassa ennen siirtymistään rapakon taakse. Bratislavan kisoissa Kakko takoi pisteet 6+1=7.

Aiemmin keskiviikkona uutisoitiin, että Coloradon NHL-hyökkääjä Artturi Lehkonen ei lähde Ilta-Sanomien tietojen mukaan MM-kisoihin.

Päivitetty 3.5.2023 kello 19.10 tiedolla, että Jääkiekkoliitto vahvisti Kakon liittymisen Leijoniin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut