Tamperelaisvalmentajan uskomaton tuhkimotarina nousi otsikoihin Yhdysvalloissa – toimittaja kuvasi pimeässä Tammerkosken varrella sijaitsevaa tehdasta

The Athletic on kirjoittanut laajan artikkelin Colorado Avalanchen suomalaisen maalivahtivalmentajan tiestä taalaliigan tähtiloistoon.

Jussi Parkkila oli ensimmäinen suomalainen Stanley Cupin voittanut valmentaja.

Jussi Parkkilan nousu tamperelaisen paperitehtaan yövuoroista ensimmäiseksi suomalaisvalmentajaksi, joka voittaa NHL:n mestaruuden eli Stanley Cupin, on päätynyt isoihin otsikoihin Yhdysvalloissa.

Paljon luettu urheiluaiheinen verkkosivusto The Athletic on julkaissut kattavan artikkelin Parkkilan uskomattomasta tuhkimotarinasta.

The Athleticin artikkelissa kerrataan, miten Parkkilan oma peliura loppui armeijavuoteen ja miten Parkkila aloitti intin jälkeen nuorten juniorien maalivahtivalmennuksen ja eteni siitä pikkuhiljaa vanhempiin ikäluokkiin.

Yhdysvaltalaistoimittaja on myös käynyt kuvaamassa pimeässä Tampereen illassa tehdasta, jossa Parkkila aikoinaan paiski hommia kolmivuorotöissä. Kuva esittelee tehtaan lisäksi vieressä virtaavan Tammerkosken.

Artikkelissa on esillä myös Parkkilan siirtyminen Kanadan junioriliigaan ja sieltä edelleen KHL:ään muutamaksi vuodeksi ja erilaisista KHL-koukeroista, muun muassa tulikivenkatkuiset yhteenotot Lokomotiv Jaroslavlin toimitusjohtajan Juri Lukinin kanssa.

Ja sen kuin Colorado Avalanchen GM Joe Sakic lopulta pestasi hänet NHL-joukkueen maalivahtivalmentajaksi 2017.

”Iso unelma toteutui”, Parkkila sanoi artikkelissa.

Jutussa myös huomioidaan, miten hyvää työtä Parkkila Avalanchessa on tehnyt useiden eri maalivahtien kanssa.

Kaikki huipentui viime kesänä, kun Colorado voitti NHL:n finaalisarjassa Tampa Bay Lightningin otteluin 4–2, ja Parkkilasta tuli ensimmäinen suomalainen valmentaja, joka oli mukana voittamassa Stanley Cupia.

Monet maalivahdit kertovat The Athleticin artikkelissa Jussi Parkkilan käänteentekevästä työstä torjuntatyöskentelyn kehittämisessä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut