Hyvässä lennossa oleva Roope Hintz kuittasi NHL:n perinteisen tulokkaiden velvoitteen vuosia myöhässä: ”Kyllä se jonkin verran maksoi”

Roope Hintz pääsi kokemaan NHL:n tulokasillallisen ensi kertaa.

Roope Hintz ja Joe Pavelski ovat Dallasin syömähampaita.

15.3. 15:20

Vancouver

Joko hänellä oli tulokasillallinen?

”Kyllä.”

Millaista oli?

”Oli hauskaa.”

Joe Pavelskin vastaukset olivat lyhyitä mutta virne leveä, kun hän kertoi tammikuussa, että Roope Hintz on viimein hoitanut ”velvollisuutensa” perinteisellä tulokasillallisella, jossa tulokkaat kuittaavat viulut.

Lue lisää: Roope Hintz on tyyliniekka ja NHL:n supertähti, jonka kykyjä ja luonnetta moni epäili – tällainen on hänen nousunsa lajin huipulle

Hintz, 26, on toki jo viidettä kauttaan NHL:ssä pelaava tähtipelaaja, joka solmi viime syksynä kahdeksanvuotisen ja 67,4 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen. Loukkaantumiset ja koronapandemia pitivät hänet kuitenkin aiemmin sivussa klassikkotapahtumasta.

Mitä juhlissa tapahtui? Hintzkään ei avaa salaisuuden verhoa liikaa:

”En tiedä, oliko se mitenkään ihmeellinen. Otteluohjelma ei ollut niin hyvä, että olisimme päässeet vaikkapa johonkin Floridaan tai Vegasiin. Olimme Edmontonissa. Eipä siellä hirveästi mitään tehtävää ole”, Hintz kertoo.

”Aikataulu ei tänä vuonna osunut yhtään, se oli periaatteessa ainoa mahdollinen paikka.”

Mitä tulokasjuhla sisältää?

”Riippuu aina vähän vuodesta. Joskus voi olla kunnon ohjelmanumerokin, mutta nyt ei ehkä pitopaikankaan takia niin ollut. Joukkueen kanssa mennään syömään, sitten siellä voi olla pientä vitsien kertomista ja sellaista.”

Hintz ei sano summaa, mutta tiettävästi puhutaan reilusta seitsemästä tuhannesta dollarista per naama kuten hän itse on Wet Show’ssa maininnut.

”Kyllä se jonkin verran maksoi, mutta se on aina sama kaikille.”

”Nyt on sekin alta pois.”

Dallas pelasi Edmontonissa lauantaina 5. marraskuuta, minkä jälkeen sillä oli kaksi välipäivää. Arkeen palattiin 1–5-tappiolla Winnipegissä – pelaajien jalka ei tunnetusti ole rookie dinnerin jälkeen aina kaikkein raikkain.

Roope Hintz on Dallasin ykkössentteri.

Parhaillaan Dallas on kauden pisimmällä vieraskiertueellaan.

Kolme ensimmäistä peliä toivat voitot. Vancouverissa jo pudotuspelimahdollisuutensa menettänyt Canucks jatkoi nousujohteista alkukevättään ja oli Starasia parempi maalein 5–2.

”En tiedä, olimmeko vähän väsyneitä, kun eilenkin oli peli. Vastustajalla ei ollut montaa paikkaa, mutta ne olivat hyviä. Meillä taas ei hirveästi ollut laatupaikkoja.”

Hintzistä paistaa harvoin turhautuneisuus, mutta nyt kireällä ollut hermokin näkyi hetkellisesti katsomoon.

”Ehkä vähän, kun joku tulee myöhässä taklaamaan”, Hintz nyökkää viitaten Kyle Burroughsiin, jonka nimi pitää tarkistaa taululta Canucksin kokoonpanosta.

”No, näitä sattuu.”

Stars johtaa läntisen konferenssin keskistä divisioonaa.

Myös kymmenen ottelun otannalla pyyhkii hyvin: seitsemän voittoa ja 15 pistettä.

Sitä ennen, helmikuussa, Dallasilla oli yllättävän vaikea paluu arkeen tähdistötauon jälkeen.

”Oli tosi vaikeaa”, Hintz myöntää.

Selkeää syytä hän ei osaa sanoa.

”Varsinkin pelien alut olivat huonoja. Annoimme kaksi, kolme eteen ja lähdimme jahtaamaan. Jotenkin tuntui, että varsinkin kärkijengejä vastan pelasimme paremmin. Häntäpään joukkueet veivät meitä ihan miten halusivat.”

”Ne tietysti vähän enemmän pelailevat niin, että ei ole kiekonmenetyksillä niin väliä. Peli menee sitten sellaiseksi.”

”Nyt olemme menossa taas oikeaan suuntaan. Tämä häviö pitää vain unohtaa.”

Siirtorajalla Dallas vahvistui kahdella hyökkääjällä Max Domilla ja Jevgeni Dadonovilla, jotka tulivat pudotuspeleistä ulos jäävistä Chicagosta ja Montrealista.

”Olen tykännyt heistä tosi paljon. He ovat vahvistaneet meitä ja tuoneet hyvää syvyyttä. Hyviä tyyppejä molemmat.”

Tammikuussa loukkaantumisen takia sivussa ollut Hintz on tehnyt 60 ottelussa 62 (32+30) pistettä ja ollut Mikko Rantasen jälkeen liigan tehokkain suomalainen.

”Hyvin on mennyt ja jalka kulkenut”, Hintz summaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut