Ilveksestä tuttu maalivahti pääsi vihdoin kirkkaisiin valoihin, mutta joutui NHL-uransa pahimpaan löylytykseen

Lukas Dostal antautui seitsemän kertaa, kun Anaheim hävisi Buffalolle.

Anaheimin maalivahti Lukas Dostal antautui seitsemän kertaa, kun Anaheim hävisi Buffalolle. Tässä maalin tekee Dylan Cozens

16.2. 9:12

STT

Tampereen Ilveksessä kausina 2018–21 torjunut tshekkimaalivahti Lukas Dostal pääsi torstain vastaisena yönä pitkän odotuksen jälkeen tositoimiin jääkiekon NHL:ssä, mutta hän joutui nuoren NHL-uransa pahimpaan löylytykseen.

Dostal urakoi 37 torjuntaa, mutta Buffalo Sabres murjoi Dostalin edustaman Anaheim Ducksin maalein 7–3.

Dostal antautui jo avauserässä kahdesti, mutta Anaheim kiri toisessa erässä tasoihin ja pääsi hetkeksi 3–2-johtoon. Buffalo teki toisen erän loppupuolella kaksi maalia ja kasvatti johtoaan päätöserässä kolmella maalilla.

Suomalaispuolustaja Henri Jokiharju nappasi syöttöpisteen Tyson Jostin (1+1) tekemään 1–0-maaliin.

Rupusakeissa riittää kiekkoja torjuttavaksi

Dostal, 22, siirtyi Ilveksestä Anaheimin farmijoukkue San Diego Gullsiin kesken kauden 2020–21 ja debytoi NHL:ssä seuraavalla kaudella. Aika Pohjois-Amerikassa on sujunut pääosin AHL:ssä San Diegon maalilla. Buffalo-ottelu oli Dostalin tämän kauden kahdeksas ja uran 12:s NHL:ssä.

Aiemmin Toronto teki hänen selän taakse viisi maalia, mutta Buffalo tarjosi vielä pahempaa seitsemällä täysosumallaan. Aiemmin 37:ää suuremman torjuntamäärän hän on kirjauttanut kolme kertaa. Joulukuussa hän pysäytti Edmonton Oilersin 46 torjunnalla, mutta joulukuun jälkeen hän pääsi vasta nyt seuraavan kerran tositoimiin kirkkaissa valoissa.

Dostal on torjunut tällä kaudella AHL:ssä 34 ottelussa ja pysäyttänyt kiekot 91,2 prosentin varmuudella. NHL:ssä torjuntaprosentti on ollut 90,9.

Molemmissa sarjoissa hänen joukkueensa kyntävät divisiooniensa pohjalla, joten kiekkoja riittää torjuttavaksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut