Näin entinen Tappara-puolustaja sai tietää kuuluvansa NHL:n jättikauppaan – Kaapo Kakko kertoo jännittävistä hetkistä: ”On se jotenkin outoa”

Kaapo Kakko ja Niko Mikkola saunoivat ahkerasti Slovakian MM-kultakeväänä 2019. Nyt he ovat samassa NHL-joukkueessa.

Kaapo Kakko, Niko Mikkola ja Vladimir Tarasenko pelaavat New York Rangersissa.

14.2. 15:47

Vancouver

Vladimir Tarasenko siirtyy New York Rangersiin.

Tällainen tieto alkoi levitä viime torstaina, mutta Rangersin St. Louis Bluesille maksamasta vastineesta alkoi tihkua infoa vähän myöhemmin, ja virallinen vahvistus kaupasta tuli vasta noin tunnin kuluttua.

”Pelasin suomalaisten kaverieni kanssa Pleikkaria. Selasin samalla sosiaalista mediaa ja näin, että Tarasenko tulee. Aloin tietysti heti katsomaan, että tuleeko soittoa, että saan itse lähteä toiseen suuntaan”, Kaapo Kakko kertoi Ilta-Sanomille maanantaina Vancouverissa.

”Ei sitä koskaan tiedä, ja välillä on jotain huhuja ollut.”

Vähitellen tuli julki, että kaupassa olisi Bluesin puolelta maalitykin lisäksi mukana myös Niko Mikkola. Rangersista lähti toiseen suuntaan Sammy Blais, farmipelaaja Hunter Skinner sekä varausvuoroja.

Venäläinen tähtihyökkääjä Tarasenko oli yksi siirtomarkkinoiden kuumimmista nimistä.

Mikkolan siirto tuli Kakon tietoon pelikaveri Braden Schneiderin viestistä.

”Schneider laittoi viestiä ja kysyi, että tunnenko tyyppiä. En ollut itse vielä huomannutkaan, että hän on mukana treidissä.”

”On se jotenkin outoa, että luemme noista sosiaalisesta mediasta, vaikka pelaamme samassa joukkueessa. Se on kuitenkin homman nimi. Meiltä lähtenyt pelaaja (Blais) taisi itsekin löytää tiedon sieltä.”

Lauri Pajuniemi ja Tarmo Reunanen ovat olleet Kakon kanssa samanaikaisesti Rangersin organisaatiossa.

Molemmat ovat turkulaiselle tuttuja kotikulmilta jo vuosien takaa, mutta Reunasen lyhyttä neljän pelin pätkää NHL:ssä ja taxi squadissa mukanaoloa lukuun ottamatta Kakko on periaatteessa pelannut koko vajaan nelivuotisen NHL-uransa ilman suomalaista joukkuetoveria.

”Kun Schneider tuli kysymään, tunnenko Mikkolaa, yhdistin asian tietysti heti treidiin. Lähdin etsimään lisää tietoa ja olin aika innoissani. Vihdoin suomalainen pelikaveri”, Kakko kertoi tyytyväisenä.

Mikkola ja Kakko pelasivat yhdessä miesten MM-kultajoukkueessa 2019 ja saunoivat ahkerasti ennen pelejä.

”Heti kiroilimme, että mistä löytyy paras sauna.”

Entä sitten Mikkola itse?

Hän oli valmistautumassa Bluesin ensimmäisiin harjoituksiin tähdistötauon jälkeen, kun hän sai tietää, että jäälle ei tarvitsekaan mennä.

”Viisi minuuttia ennen palaveria GM soitti koutsille. Minut haettiin, ja sain tietää, että minut on treidattu”, Mikkola kertoi.

Yksi ilmoitus muuttaa elämää paljon ja on varmasti šokki.

”On. Mediassa oli ollut puhetta ja tiesin, että ennen siirtotakarajaa voi jotain tapahtua, mutta ei siihen osaa kuitenkaan valmistautua. Aika yhtäkkiä se tuli.”

Arki Rangersissa alkoi heti peräkkäisten päivien peleillä, joissa tuli voitot Seattlesta ja Carolinasta.

”Jos jättää jäähyt pois ensimmäisestä pelistä, niin hyvin on mennyt. Vähän on uusia juttuja. Olen yrittänyt pelata simppelisti ja puhua paljon kentällä. Tuli hyvät voitot, joihin ei voi kuin olla tyytyväinen.”

Debyytissään Seattlea vastaan Mikkola sai peräti kolme kahden minuutin rangaistusta.

”Hattutemppu” oli erikoinen.

”Ei ole tuollaisia jäähyjä tullut kyllä koko uralla. Ensimmäisessä kaveri luisteli vihellyksen jälkeen ja nosti meikän mailaan nostaen sitä vähän”, Mikkola sanoi tilanteesta, jossa hänen mailansa nousi sitten vastustajan kasvoihin.

Toista, Mikkolan koukkujäähyä, edelsi paitsio. Kolmas tuli pelin viivyttämisestä, kun Mikkola laukoi kiekon katsomoon – tosin päivänselvästi Matty Beniersin mailan kautta.

”En edes sanonut tuomarille mitään, kun ajattelin, että sen näki ihan selvästi. Kyllä siinä vähän jo nauratti.”

Rangers pelaa Vancouverissa keskiviikkona, mutta matkusti pelipaikkakunnalle jo sunnuntaina.

Kuten aikataulusta saattaa arvata, joukkue piti silloin perinteisen rookie partyn eli tulokasillallisen.

Pitkään venähtäneen illan jälkeen jäälle mentiin noin kello 12.30.

Miten luistin liikkui?

”No, ei ollut mikään nopein, mutta toivottavasti ei näyttänyt liian hitaalta”, Mikkola hymähti.

Mikkola on aiemmin NHL:ssä pelannut samassa joukkueessa Ville Husson kanssa. Myös Husso oli nyt samanaikaisesti Vancouverissa ja samassa hotellissa Rangersin kanssa – mutta Detroit Red Wingsin kanssa.

”Nähtiin ’Huden’ kanssa ensi kertaa tämän kauden aikana.”

Nyt 26-vuotias Mikkola pääsi samaan porukkaan Kakon kanssa.

”Ei ole tällä kaudella ollut suomalaista pelikaveria, niin hauska päästä jauhamaan suomeakin. Olen kuitenkin yrittänyt tutustua myös uusiin äijiin. On paljon uusia nimiä ja muuta uutta.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut