Jaromir Jagr antoi Aleksander Barkoville tiukan käskyn – pian tulikin yllättävä muutos ohjeisiin

Aleksander Barkov muisteli aikojaan legendaarisen Jaromir Jagrin seuratoverina.

Entiset seuratoverit Aleksander Barkov ja Jaromir Jagr ovat pelanneet toisiaan vastaan maajoukkueissa. Arkistokuva vuodelta 2015.

12.1. 11:30

Florida Panthersin kapteeni Aleksander Barkov, 27, sai kunnian pelata urallaan Jaromir Jagrin, 50, kanssa.

Edustamansa seuran Territory Talk -podcastissa Barkov muisteli yhteisiä aikojaan Panthersissa Jagrin kanssa. Tästä kerrotaan myös NHL:n nettisivuilla.

Jagrin into pelaamiseen ei ole hiipunut. Hän on kiekkoillut tälläkin kaudella Kladnon joukkueessa Tshekin pääsarjassa.

”Mikään ei enää yllätä hänen kohdallaan. Olin kuullut paljon, että hän lopettaisi, mutta ilmeisesti näin ei ole”, Barkov naurahti podcastissa.

Barkov ja Jagr olivat Panthersissa joukkuetovereina vuosina 2015–2017. Barkov kertoi podcastissa, että hänelle jäi erityisesti mieleen Jagrin kova työmoraali. Barkov puhui toki myös hänen pelitaidoistaan, kuten upeasta kyvystä suojata kiekkoa sekä Jagrin kiitellystä pelisilmästä.

Jagr paiski hommia uransa eteen, mutta hänessä oli Barkovin mukaan myös veikeä puolensa.

”Tulimme kotiotteluissa hallille kolmisen tuntia ennen peliä, autossa soi musiikki, ja yritin aina olla heti valmiina peliin. Jagr puolestaan oli juuri herännyt neljän tunnin nokosilta ja sanoi, että älä syötä minulle tänään. Kerroin sen myös Jonathan Huberdeaulle. Kymmenen minuuttia ennen peliä hän tuli uudelleen luokseni ja sanoi, että syötä vaan, tuntuu hyvältä”, Barkov kertoi.

”Sellainen hän oli aina. Rento, mutta valmis. Meille saattoi tulla vaikeita pelejä tai vaihtoja. Valmentaja huusi, mutta hän sanoi, että ei hätää, teemme kyllä maalin ja sitten olemme sankareita. Niin myös usein kävi”, Barkov jatkoi.

Jaromir Jagr kuvattuna Florida Panthersin paidassa vuonna 2017.

Tätä kirjoittaessa Barkoville oli kirjattu tällä kaudella 32 NHL-ottelussa 10+22=32 tehopistettä ja plusmiinus-saldo +8. Jagrin vastaavat lukemat Tshekissä ovat 9, 1+5=6, 0.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut