Mäenalanen iski kaksi maalia Winnipegin murskavoitossa

Maccellin Arizonan kiri Minnesotan vieraana jäi tyngäksi.

Saku Mäenalasen Winnipeg Jets jyräsi Chicagon 7-2.

28.11.2022 6:45 | Päivitetty 28.11.2022 6:47

Saku Mäenalanen iski kaksi maalia Winnipeg Jetsin jyrätessä 7–2-vierasvoittoon Chicago Blackhawksista jääkiekon NHL:ssä maanantaina Suomen aikaa.

Mäenalanen oli ennen tätä tehnyt tällä kaudella vain yhden maalin, ja edellisissä seitsemässä ottelussa hän oli jäänyt ilman tehoja. Suomalaisen kauden tehot ovat nyt 20 ottelusta 3+1. Koko NHL-urallaan hän on tehnyt seitsemän maalia.

Mäenalanen teki Winnipegin 2–0-maalin Petr Mrazekin torjunnan paluukiekosta toisen erän alussa. Vajaat seitsemän minuuttia myöhemmin hän siirsi vieraat 4–1-johtoon terävällä rannelaukauksella yläkulmaan vasemmalta.

Mäenalasen ohella Pierre-Luc Dubois teki Jetsille kaksi maalia. Winnipeg-pelaajista Kyle Connor kirjautti tehot 1+2 ja Josh Morrissey 0+3.

Winnipeg nousi keskisessä divisioonassa toiseksi. Jo seitsemän perättäistä ottelua hävinnyt Chicago on divisioonan viimeisenä.

Maccellille kaksi syöttöpistettä

Minnesota Wild otti täpärän 4–3-kotivoiton Arizona Coyotesista myöhään sunnuntaina Suomen aikaa päättyneessä ottelussa.

Arizonan suomalaishyökkääjä Matias Maccelli otti kaksi syöttöpistettä, kun Coyotes yritti loppukiriä kolmannen erän viime minuuteilla. Arizonan 4–2-kavennuksen laukoi Lawson Crouse ja 4–3-maalin J. J. Moser. Maccelli oli pohjustamassa molempia maaleja.

Toista kauttaan NHL:ssä pelaavan Maccellin tehot kauden 18 ottelusta ovat 1+12.

”Mielestäni ottelu oli reilu. Emme mielestäni pelanneet heitä paremmin. Jäimme yhden maalin vajaaksi. Olen hyvin ylpeä taistelustamme, Arizona-valmentaja Andre Tourigny sanoi NHL.comin mukaan.”

San Jose hävisi jatkoajalla

Kaapo Kähkönen ei ollut aivan parhaassa vireessään San Jose Sharksin isännöidessä Vancouver Canucksia. Kähkönen torjui 16 laukausta ja ohitettiin neljästi, kun San Jose hävisi jatkoajalla 3–4. Andrei Kuzmenko teki Vancouverin voittomaalin.

San Jose majailee länsilohkon häntäpäässä. Sen takana Tyynenmeren divisioonassa on vain koko länsilohkon jumbojoukkue Anaheim Ducks, joka kärsi kotonaan 4–5-tappion Seattle Krakenille.

Anaheim nousi toisessa erässä kahden maalin takaa tasoihin, ja päätöserään lähdettiin tasalukemissa 4–4. Krakenin voittomaalin teki Daniel Sprong. Seattle otti viidennen perättäisen voittonsa ja nousi länsilohkon kakkoseksi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut