Tampereen NHL-hetkien jakaminen Artturi Lehkosen kanssa sai Mikko Rantasen hieman herkistymään – ainakin yksi joukkue­kaveri lähtee kotiin jo innoissaan

”Kasvoimme yhdessä ja pelasimme yhdessä, emmekä olisi ikinä osanneet haaveilla tällaisesta”, Rantanen totesi Tampereen NHL-pelien jälkeen.

Coloradon Mikko Rantanen (vas.) ja Artturi Lehkonen tekivät vielä viimeisen kunniakierroksen Nokia-areenan jäällä lauantain voiton jälkeen.

6.11. 5:45

Aamulehti

Hektiset, mutta toisaalta varmasti ikimuistoiset päivät. Sellaiset taatusti tarjoili kulunut viikko Suomessa ja Tampereella Colorado Avalanchen suomalaiskaksikolle Mikko Rantaselle ja Artturi Lehkoselle.

Rantanen ja Lehkonen pääsivät suomalais­yleisön edessä juhlimaan joukkueensa kanssa voittoa Nokia-areenan molemmissa NHL-otteluissa: Columbus Blue Jackets kaatui perjantaina ensin tiukemmassa taistelussa 6–3, ja lauantaina Avalanche oli suorastaan ylivoimainen 5–1-voitossaan.

Rantanen iski perjantaina hattutempun, ja koko areena lauloi ottelun jälkeen hänen nimeään – kertomansa mukaan myös Lehkonen oli mukana laulamassa.

Lauantaina Lehkonen pääsi itsekin maalin makuun vain 33 sekunnin pelin jälkeen. Hän onnistui maalinteossa ensimmäistä kertaa sitten kauden avausottelun.

”Kun tulee tuollaisia pidempiä jaksoja ilman maalia, niin kyllähän se turhauttaa”, Lehkonen myönsi.

Alkukausi ei ole hallitsevalle Stanley Cup -voittajalle ollut aivan täyttä ilotulitusta, mutta voitot toivat tärkeitä sarjapisteitä NHL:n tasaisessa Keskisessä divisioonassa.

”Kun saa kahdesta ottelusta neljä pistettä, jo sen vuoksi reissun voi sanoa olleen menestys”, Lehkonen totesi.

Artturi Lehkonen sai lauantaina juhlia maalia vain 33 sekunnin pelin jälkeen.

Coloradon suomalaiskaksikko poistui lauantain pelin jälkeen viimeisenä jäältä kiitettyään yleisöä.

Lauantain pelin ja sen virallisten seremonioiden jälkeen Rantanen ja Lehkonen kiittivät Tampereen yleisöä vielä viimeisen kerran kahdestaan.

Kun samoissa joukkueissa jo TPS:n junioreissa pelanneelta kaksikolta kysyttiin, mitä näiden Tampereen NHL-pelien kaltaisten hetkien kokeminen yhdessä merkitsee, vaikutti normaalisti hyvin tyynellä Rantasella tunteet nousevan hieman pintaan.

”On erityistä jakaa tämä ’Lehkyn’ kanssa. Kasvoimme yhdessä ja pelasimme yhdessä, emmekä olisi ikinä osanneet haaveilla tällaisesta”, Rantanen sanoi.

Pian joukkueilla on edessä kotimatka, ja torstaina Avalanche pelaa jo kotikentällään Nashville Predatorsia vastaan. Rantanen sanoi, että he voisivat Lehkosen kanssa jäädä Suomeen vaikka koko loppuvuodeksi, mutta muut joukkuekaverit eivät ole aivan samaa mieltä.

Andrew Cogliano on ainakin kysellyt jo viikon, että milloin me päästään takaisin kotiin”, Rantanen väritteli.

”Hänellä on tosin kaksi lastakin, että sekin voi vaikuttaa.”

Lehkonen (oik.) oli Columbuksen Patrik Laineen kanssa mukana seremoniallisessa avauskiekon pudotuksessa. Itse kunnian sai tamperelainen puolustajalegenda Teppo Numminen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut