Coloradon kanadalaiset super­tähdet loistivat Tampereella – Cale Makar haluaisi kuulla Suomen kansallislaulun ennen jokaista NHL-peliä

Jos Tampereen NHL-peleissä perjantai kuului suomalaistähdille, oli lauantai Cale Makarin ja Nathan MacKinnonin show.

Coloradon Cale Makar (vas.) ehti pisteiden mättämisen lisäksi myös suojella tehokkaasti Aleksandr Georgijevin vartioimaa maalia Patrik Laineelta ja muilta Columbuksen pelaajilta.

6.11. 0:19 | Päivitetty 6.11. 2:26

Aamulehti

Kun koko liiga muodostuu lajinsa parhaista urheilijoista koko maailmassa, vaaditaan NHL:ssä poikkeuksellista lahjakkuutta ja kovaa työtä siihen, että erottuu vielä tuosta joukosta hyvin selvästi edukseen.

Tampereen NHL-otteluissa noin säihkyivät lauantaina erityisesti Colorado Avalanchen kaksi kanadalaista supertähteä, Nathan MacKinnon ja Cale Makar.

Parempia jääkiekkoilijoita on näillä pituuspiireillä harvoin nähty. Molemmille kertyi lauantain ottelussa kolme tehopistettä, kun Avalanche kukisti Columbus Blue Jacketsin ylivoimaisella esityksellä 5–1.

”Kokemus on ollut upea, mutta jääkiekko on tietysti kaikkein paras osuus”, sanoi MacKinnon viime päivistä Tampereella ja Helsingissä.

Omia otteitaan MacKinnon kuvaili kanadalaisella vaatimattomuudella ”aika hyviksi”. Käytännössä se tarkoitti kahdessa voitossa seitsemän syöttöpisteen huimaa pottia – MacKinnon oli perjantaina mukana syöttämässä Mikko Rantasen kaikkia kolmea maalia, ja lauantain hän aloitti hoitamalla tarjoilun vielä Artturi Lehkosen osumaan.

Makarille Suomen-matka oli ylipäätään ensimmäinen kerta Euroopassa.

”Tuntuu, että Suomesta on hyvä aloittaa.”

”On ollut hauskaa kokeilla uusia asioita ja ruokia, kuten poronlihaa ja lohikeittoa. Arvelen, että lohikeitto saattaa jäädä meidän ruokalistoillemme pysyvästi”, Makar kertoi joukkueensa uudesta kulinaristisesta innostuksesta.

”Oli hienoa myös nähdä, kuinka iloisia Mikko ja ’Lehky’ olivat koko viikon ajan, kun olimme heidän kotimaassaan.”

Coloradon Nathan MacKinnon suojasi kiekkoa Columbuksen Erik Gudbransonilta.

Lauantain pelin Avalanche ratkaisi edukseen käytännössä toisen erän alussa tekemällä pikavauhdilla kolme maalia. Niiden arkkitehteina olivat vähemmän yllättäen MacKinnon ja Makar.

Suomalaisyleisö osoitti asiantuntemuksensa jo ennen peliä, kun suomalaisten tähtien lisäksi avauskentällisten esittelyssä suurimmat suosionosoitukset sai juuri tämä kaksikko.

MacKinnon, 27, on ollut jo puolen vuosikymmenen ajan yksi NHL:n parhaista keskushyökkääjistä. Edes hän ei kuitenkaan vedä vertoja Makarille, joka mainitaan jo nyt 24-vuotiaana samoissa lauseissa muun muassa Bobby Orrin ja Nicklas Lidströmin kanssa.

Kun ura joku päivä päättyy, saatetaan Makarista puhua jopa kaikkien aikojen parhaana puolustajana.

Makar näytti Nokia-areenan yleisölle, mihin perustuvat ylisanat ja viimevuotiset palkinnot NHL:n parhaana puolustajana ja pudotuspelien parhaana pelaajana.

Luistelu oli eleettömyydessään uskomatonta, sulavalla sivuttaisliikkeellä tukalista tilanteista tuli hetkessä Makarille itselleen suotuisia. Kiekko pysyi vaikeissa ja vauhdikkaissa käänteissäkin hyvin mukana.

Lauantain ykköstähdeksi valittu Makar teki pisteitä Tampereella yhteensä 1+4. Tunnelmasta kysyttäessä hän vitsaili toivovansa, että Suomen kansallislaulu voitaisiin soittaa ennen kaikkia NHL-otteluita.

”Se on mahtava laulu”, Makar kehui.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut